Sánchez, en conéixer la decisió de Volkswagen: "Reindustrialitzem el país i liderem la transició energètica"

La ministra d'Indústria creu que la instal·lació de Volkswagen a Sagunt suposa avançar cap a un hub internacional de mobilitat

El president del govern, Pedro Sánchez, amb el director executiu de Volkswagen, Herbert Diess, el dia en què es va presentar el projecte de la gigafactoria de Sagunt
El president del govern amb el director executiu de Volkswagen el dia en què es va presentar el projecte de la gigafactoria de Sagunt / Rober Solsona (Europa Press)

Satisfacció en el govern espanyol en conéixer la decisió de Volkswagen de tirar endavant la planta de bateries de vehicles elèctrics a Sagunt, anunciada aquest dimecres pel grup Volkswagen. Tant el president del govern, Pedro Sánchez, com la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, celebren que el grup automobilístic haja reconsiderat la decisió i finalment s'instal·le a Sagunt.

Minuts després de conéixer la comunicació del grup multinacional, Sánchez expressava la seua satisfacció en les xarxes socials i assenyalava que decisions com la de Volkswagen permeten reindustrialitzar el país i "liderar la transició energètica".

En la mateixa línia s'ha pronunciat la titular d'Indústria, Reyes Maroto. La confirmació del Grup Volkswagen d'instal·lar a Sagunt la planta de fabricació de bateries, després que el govern espanyol ha incrementat fins a 397 milions la línia d’ajudes inicialment prevista, suposa avançar cap a un hub de mobilitat.

Així ho veu la ministra, que poc després que el grup empresarial ha confirmat que tirava endavant el seu projecte al parc empresarial del Camp de Morvedre, qualificava la decisió de "gran notícia".

A parer seu, la determinació del grup d’empreses automobilístiques "posa de manifest el compromís que té aquesta empresa amb Espanya, amb el desenvolupament d’un hub de mobilitat".

"Vull agrair no sols el compromís de Seat [grup al qual pertany Volkswagen], sinó de la resta de les agrupacions que van apostar pel projecte del vehicle elèctric", ha afirmat.

En aquest sentit, la titular d’Indústria ha assenyalat que el govern espanyol "continuarà reforçant, amb una línia nova, aquest compromís", amb la intenció de crear a Espanya un "autèntic hub internacional de l’electromobilitat". 

També et pot interessar

stats