Marián Cano: “S’ha de fer entendre a Brussel·les que la normativa ha d’anar acompanyada de la realitat dels sectors productius”

La candidata popular a les eleccions europees assegura que les empreses pateixen un “tsunami legislatiu” a la UE que els resta competitivitat

À Punt entrevista la candidata a les eleccions europees del PP, Marián Cano / À Punt NTC

La candidata del Partit Popular al Parlament Europeu, Marián Cano, ha remarcat que un dels grans “cavalls de batalla” als quals han de fer front les empreses valencianes en el marc comunitari és el que denomina un “tsunami legislatiu”, que els resta competitivitat davant de l’exportació de productes extracomunitaris: “S’ha de fer entendre a Brussel·les que la normativa ha d’anar acompanyada de la realitat dels sectors productius. Se’ls ha d’escoltar”. Així ho ha exposat este dilluns en la ronda d’entrevistes que À Punt fa als candidats i candidates valencians als comicis europeus, que a Espanya se celebraran el pròxim 9 de juny. 

La també presidenta executiva de l'Associació Valenciana d'Empresaris del Calcer (Avecal) i secretària general de la Federació d’Indústries del Calcer Espanyol ha incidit en el fet que el sector al qual ella representa pateix hui dia un continu de normatives europees que no tenen en compte el teixit productiu. “Cada dia arriben lleis que els xicotets empresaris no tenen temps a assimilar”, assegura. Per això, demana directrius que vagen “compassades” amb el ritme de les empreses: “A l’hora de regular, l’escolta ha de ser molt activa per a no fer normes que siguen molt difícils de complir”.

Davant d'este escenari, Cano ha apostat perquè la sostenibilitat sempre vaja associada a la realitat del sector industrial —“Si les nostres empreses no són rendibles, no es podrà treballar en la sostenibilitat mediambiental ni social”— i perquè els fons europeus juguen un paper fonamental en la reindustrialització. De fet, ha criticat que estos fons difícilment arriben a les primes que, diu, són vora el 90% del sector productiu del territori valencià. A més, també ha assegurat que la simplificació administrativa és fonamental, en la línia del programa de govern del president de la Generalitat, Carlos Mazón, des de l’inici de la campanya electoral autonòmica del 2023. “El programa europeu del PP estableix que per cada norma que s’aplique, caldrà reduir-ne dos”, ha postil·lat. 

Entre les propostes dels populars a l’Eurocambra, la candidata ha defés l’impuls d’un Pla Europeu per a la Salut Mental en la línia del presentat pel govern valencià, la implantació d’una targeta europea per a les persones discapacitades i una nova llei de costes perquè, apunta, els ciutadans “no es vegen damnificats per a gaudir del dret a la propietat”. 

Així mateix, ha incidit en el fet que un dels grans reptes als quals han de fer front els països comunitaris és la caiguda de la natalitat i la falta de relleu generacional en alguns oficis. Per això, ha proposat l’arribada de persones migrants, “però tot dins d’un orde”. “No ens podem permetre que arriben a través de màfies i es vegen desemparats. La immigració ordenada és una necessitat”, ha conclòs. 

També et pot interessar

stats