María Teresa Pérez: “En les eleccions del 9J cap vot se’n va al fem i es pot apostar per una esquerra transformadora”

La candidata de Podem assegura en À Punt que són l’única opció política que defén amb “fermesa” la pau a Europa

La candidata de Podem al Parlament Europeu, María Teresa Pérez Díaz, en l'entrevista en À Punt / À Punt NTC

“En les eleccions europees cada vot té el mateix valor i cap se’n va al fem. Ens podem permetre apostar per una esquerra transformadora i que lluite amb tota la valentia contra els senyors de la guerra i els reaccionaris que volen retallar els nostres drets. I l’única formació capaç de fer-ho és Podem”. Així de contundent ha defés el vot cap a la formació morada a les eleccions europees l'actual coordinadora general i candidata de Podem, María Teresa Pérez Díaz, en la primera de les entrevistes que À Punt fa als candidats i candidates valencians als comicis europeus, que a Espanya se celebraran el pròxim 9 de juny. 

En una entrevista on ha tingut un gran pes l’anàlisi dels conflictes geopolítics i el paper que hi juga la Unió Europea i Espanya al respecte, Pérez Díaz ha assegurat que Podem és l’única opció política que defén amb “fermesa” la pau. En un escenari en el qual ha matisat que els partits “progressistes” espanyols a l’Eurocambra tenen “posicions còmplices amb l’estat genocida d’Israel”, ha dit que la seua és l’única “coherent” en posicionar-se contra la guerra. “El 9 de juny ens juguen si continuem tenint una Europa que siga sucursal de la guerra dels Estats Units o si es pot construir una Europa de pau”, ha sentenciat. 

Pel que fa al reconeixement de Palestina com a estat —que aprovarà este dimarts el Consell de Ministres—, la candidata ha assegurat que es tracta d’una mesura simbòlica i “totalment insuficient”. Per això, ha defés accions més contundents i immediates per a “frenar el genocidi que està cometent Israel”, com imposar sancions i trencar relacions amb el govern de Benjamin Netanyahu i posar fi al comerç d’armes amb el país. “Un govern democràtic s’ha de posar al costat del poble palestí i aïllar un estat genocida com és Israel”, ha remarcat.

La coordinadora general de Podem assegura que l’anomenada com a “economia de guerra” que, diu, viu ara Europa, també afecta directament els valencians i les valencianes. En este sentit, ha demanat coherència als partits espanyols, sobre els quals afirma que no defenen els mateixos interessos a Espanya i a Europa. Per això, ha criticat que alguns partits es reunisquen amb els agricultors, però després voten a favor de tractats de lliure comerç. “S’ha d’apostar per la defensa del territori i d’estar absolutament en contra dels macroprojectes urbanístics per a intentar frenar les agressions al territori”, ha apuntat. 

Finalment, Pérez Díaz ha fet un repàs d’algunes de les propostes que formen part del programa polític de Podem, com la reducció de la jornada laboral fins a les trenta hores setmanals, la retallada de la compra d’habitatges per part dels fons voltor i de la limitació al 2% de l’ús de les vivendes turístiques, així com de l’augment del permís de maternitat fins a les 36 setmanes —72 setmanes en el cas de les famílies monoparentals—.

També et pot interessar

stats