Margallo demana un canvi profund en la PAC perquè "siga rendible per als agricultors"
L'eurodiputat del PP s'acomiada de la política activa al Parlament Europeu, que celebra l'últim ple abans de la finalització de la legislatura, que culminarà amb les eleccions del 9 de juny
El Parlament Europeu celebra a la seu que té a Estrasburg l'últim ple abans de la finalització de la legislatura, que culminarà amb les eleccions del 9 de juny. Uns comicis que donaran pas a una "legislatura que té una assignatura pendent amb el camp", segons ha destacat a Les notícies del matí l'eurodiputat del PP José Manuel García-Margallo.
L'eurodiputat popular aposta per un canvi profund en la PAC, la política agrària comuna, perquè siga rendible per als agricultors. "Cal redefinir la política agrària comuna tenint en compte dos aspectes: la lluita contra el canvi climàtic i la sostenibilitat de l'economia, que les explotacions siguen rendibles", afirma García-Margallo.
Serà l'últim ple com a europarlamentari per a l'eurodiputat d'Alacant, que s'acomiada de la política activa i que anuncia que es retira a Xàbia, a la Marina Alta.
Manuel García-Margallo ha dit que en esta legislatura l'enfocament de la política agrària comuna "ha sigut bastant absurd", ja que ha caigut en mans d'un comissari socialista "radical en els seus plantejaments": "No ha tingut en compte la necessitat d'harmonitzar la lluita del canvi climàtic amb la necessitat de tindre una agricultura sostenible, si és que volem tindre una suficiència alimentària".
Les dades des del punt de vista dels agricultors són "aterridores", ha assenyalat, ja que els preus "estan a com fa vint anys", mentre que els costos de l'energia, l'aigua, la mà d'obra i els impostos "s'han multiplicat". "Quasi el 40% del que paga el consumidor són impostos i això no beneficia el productor".
Cal redefinir la política agrària comuna tenint en compte eixos dos aspectes: lluita contra el canvi climàtic i sostenibilitat de l'economia, que les explotacions siguen rendibles.
Per a Margallo, cal mantindre la prohibició que es venga a perdudes i vigilar els acords amb països tercers, les anomenades clàusules espill. "No té sentit que els nostres agricultors estiguen sotmesos a uns paràmetres mediambientals que no s'apliquen també als productes de fora".
La importància de votar el 9 de juny: el perill d'Àfrica
De cara a les eleccions del 9 de juny, Margallo ha recordat la importància de votar, ja que gran part de les decisions que s'adopten a Espanya venen condicionades per directives i reglaments europeus.
"Ací a la UE cal estar cada dia, quan els temes arriben als parlaments ja són arbres crescuts, cal agafar-los quan arriben al despatx d'un director general".
Considera que Espanya ha d'anar cap a "un model industrial perquè tenim les bases per a fer-ho", per a no dependre tant del turisme.
També creu que Europa "necessita una defensa pròpia" i mirar cap a les amenaces d'Àfrica, no sols de l'Est.
"A l'altre costat de l'estret de Gibraltar tenim un problema de seguretat, d'immigració i de terrorisme latent i Europa ha de mirar cap a Àfrica, que duplicarà la seua població en vint anys, amb molta població jove temptada d'immigrar i la porta d'entrada som nosaltres".