Marciano Gómez, José Antonio Rovira i Elisa Núñez expliquen les prioritats de les seues conselleries a les Corts

La situació dels jutjats de violència de gènere, la reversió dels hospitals i les incidències en l’inici del curs escolars marcaran la jornada d’aquest dijous

Les Corts, en una imatge d'arxiu
Les Corts, en una imatge d'arxiu / Rober Solsona (Europa Press)

Aquest dijous continuen les compareixences dels consellers i conselleres del nou govern valencià a les Corts per a explicar quines són les línies generals que desenvoluparà cada departament. La primera a fer-ho serà la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez (Vox), que donarà compte de la política d’emergències i aclarirà la situació dels jutjats de violència de gènere. Tot després d'haver destituït el subsecretari de Justícia, Luis Manuel Martín Domínguez, condemnat precisament per agredir la seua parella el 2011.

La seguirà el titular del departament que concentra el pressupost més elevat (vora el 30%) del govern valencià. El conseller de Sanitat, Marciano Gómez (PP), haurà de resoldre el dubte de si completarà la reversió a la gestió pública dels hospitals privatitzats. Gómez compareix també després d'anunciar que rebaixarà la puntuació del valencià en les pròximes oposicions.

L’encarregat de tancar la jornada serà el conseller que més s’ha envoltat de polèmiques en els dos mesos de mandat del nou executiu, format pel Partit Popular i Vox. El titular d’Educació, José Antonio Rovira, puja a la palestra després del caos en les adjudicacions del professorat de primària i secundària, de l’augment de les hores lectives setmanals en l'ESO i de les incidències en el transport escolar, que han marcat l’inici del curs escolar d’enguany. 

Les intervencions dels consellers es produeixen un dia després que començara la ronda amb el vicepresident primer i conseller de Cultura, Vicente Barrera (Vox); la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero (PP), i finalment la portaveu del Consell i consellera d’Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, que ha aprofitat per a avançar noves rebaixes fiscals, que també es concretaran aquest dijous en una roda de premsa amb el president de la Generalitat, Carlos Mazón. 

També et pot interessar

stats