Mamen Peris (Cs) sobre el fitxatge de Merino pel PP: "Pregunten-li a ella si es considera trànsfuga"

La síndica de Ciutadans ha demanat a Ximo Puig que trenque amb Compromís i Unides Podem en una reunió en què li ha traslladat "propostes liberals"

La síndica de Cs durant la roda de premsa que ha fet des del Palau de la Generalitat
La síndica de Cs durant la roda de premsa que ha fet des del Palau de la Generalitat / À Punt NTC

Parlava la síndica de Ciutadans, Mamen Peris, però el protagonisme era per a l'excompanya absent, Ruth Merino, el nou i flamant fixatge de l'equip econòmic del Partit Popular de la Comunitat Valenciana. “Li desitge que li vaja bé”, “esperem que les seues decisions siguen les més encertades”, “en política et sorprenen ja poques coses” i “és notícia passada”, ha dit Peris sobre l'exsíndica de Ciutadans, que va abandonar la formació a mitjan gener i aquest dijous ha acabat eclipsant la reunió de Peris amb el cap del Consell, Ximo Puig, ja que l'anunci del PP s'ha produït minuts abans de la trobada.

“Pregunten-li a ella si es considera trànsfuga”, ha dit Peris en l'única referència vetladament crítica a l'excompanya, després d'informar que ha demanat al cap del Consell que active el pacte anticorrupció i que els dos han compartit la preocupació pel transfuguisme perquè “desacredita les institucions”. Ciutadans, que va iniciar la legislatura amb 18 diputats a les Corts, un menys que el PP, en conserva ara només 13.

“Tinc clar que hi ha un espai liberal i de centre, i ací estem els que ens creiem de veritat que això existeix. Ací l'únic partit liberal a Espanya es diu Ciutadans, en majúscula”, ha dit la síndica, per a reivindicar l'espai polític de la formació, que es troba en ple de procés de remodelació interna, en què volen pescar els populars. Recentment, el president del PP, Núñez Feijóo, va convidar els càrrecs de Cs a unir “el centredreta” en una “alternativa real” contra el govern de Sánchez.

L'únic partit liberal a Espanya es diu Ciutadans, en majúscula. Ací estem els que ens ho creiem

En la seua reunió amb el cap del Consell, Mamen Peris l'ha traslladat “propostes liberals per a millorar la vida dels valencians i les valencianes”, entre les quals ha destacat l'eliminació de l'impost de successions (que considera viable per l'augment de la recaptació per IVA), suport institucional per a la reforma del finançament i el recurs contra la retallada del transvasament Tajo-Segura, així com un ple monogràfic sobre joventut, un sector d'edat que considera que ha estat oblidat durant la legislatura. També li ha insistit perquè active la comissió parlamentària sobre Assut, interpretant “bona disposició” per part del president.

Demana a Puig que trenque amb Unides Podem i Compromís

“Falten díhuit setmanes per a les eleccions, i això en política és temps. És temps si es vol treballar. No vinc a fer un brindis al sol, vinc amb propostes liberals concretes”, ha defés Peris que assegura que en els tres plens de les Corts que queden abans de la convocatòria d'eleccions del 28 de maig, hi ha “temps per a fer política útil” sense esperar al resultat.

La síndica de Ciutadans també ha demanat a Ximo Puig que trenque amb Unides Podem i Compromís. En opinió de Peris, la formació morada està fent una “pèssima política en habitatge”, “tensant el tema del lloguer i apostant per receptes intervencionistes, posant-se de favor dels ocupes més que dels propietaris”. Al partit d'Aitana Mas el vol fora de la cartera d'Educació, perquè considera que prioritza el valencià sobre el castellà. Per això demana un “pacte autonòmic” que aporte estabilitat i supere “les lleis curtterministes”.

Peris no ha confirmat si es presentarà com a candidata de Ciutadans a la Generalitat, a l'espera que el partit comunique les propostes el cap de setmana. En tot cas, defén que Ciutadans té futur electoral, amb independència de si es manté o no la barrera electoral del 5% perquè “ara” hi veu “ganes de treballar i gent convençuda del fet que hi ha un espai liberal que podem defendre”.

La síndica de Cs Mamen Peris durant la reunió amb el cap del Consell Ximo Puig al palau de la Generalitat
La síndica de Cs Mamen Peris durant la reunió amb el cap del Consell Ximo Puig al palau de la Generalitat / À Punt NTC

També et pot interessar

stats