Llargues cues a Correus l’últim dia per a sol·licitar el vot

Es pot votar fins al 20 de juliol i s’han habilitat horaris especials en moltes oficines per a facilitar-ho

Cues de gent demanant el vot per Correus / À Punt NTC

Aquest dijous és l’últim dia en què es pot demanar la documentació per a poder votar per correu, i a l'oficina principal de València la cua arriba als vint minuts d'espera, ja que a tota la gent que sol·licita el vot, s’ha unit la que ha decidit depositar-lo hui. Tot i que Correus aconsellava no deixar-ho per a l'última hora, moltes persones han aprofitat al màxim i, per a moltes serà la primera vegada que voten d’aquesta manera. 

Malgrat aquestes cues, el coordinador provincial de CCOO de Correus a València, Josevi Pascual, ha assegurat que el vot per correu està garantit. De fet, l’empresa pública de missatgeria ha contractat vora 20.000 efectius per a reforçar la plantilla i poder fer front a la pujada de faena d’aquestes setmanes.  

En les eleccions generals de novembre del 2019 el nombre de persones que sol·licitaren aquesta modalitat de vot no va arribar al milió, segons dades de l'INE. A falta del recompte final, fins a aquest dimecres ja s'havien sol·licitat 2.400.000 vots segons Comissions Obreres. És pràcticament el mateix nombre que el total de votants de la Comunitat Valenciana en les generals de fa quatre anys i un 6,4% del cens a Espanya. De totes aquestes persones, fins ahir dimecres ja havien depositat el vot 480.000 d’elles (un 20%).

El termini per a votar per correu acaba el 20 de juliol, Correus demana que la gent no s’espere fins a l’últim dia perquè no tornen a repetir-se cues com les de hui. A més, s’han ampliat els horaris de moltes oficines per a facilitar-ho. Així, fins al dia 21 hi ha 69 oficines a la Comunitat Valenciana que obrin també de vesprada, i a 55 d'elles l'horari s'amplia fins a les 22:00 hores. 

A més, totes les oficines estaran obertes aquest dissabte 15 de juliol, i set oficines obriran diumenge, les centrals de Castelló, València i Alacant, i les d'Elx, Torrevella, Benidorm i Gandia. 

També et pot interessar

stats