Correus contracta 2.048 treballadors de reforç pel vot per correu a la Comunitat Valenciana

L'empresa pública ha afirmat que continuarà contractant tots els efectius que calga per a garantir-ne el correcte funcionament en els comicis del 23J

Oficina de Correos
Més de 2.000 oficines obriran de manera extraordinària aquest dissabte a tot el territori nacional / Europa Press

Correus ha contractat un total de 19.400 treballadors per a desenvolupar les activitats relacionades amb el vot per correu de les pròximes eleccions generals, 2.048 d’ells a la Comunitat Valenciana, segons ha detallat aquest dijous en un comunicat. Per províncies, 770 contractes han sigut per a la d’Alacant, 253 per a la de Castelló i 1.025 per a la de València. L’empresa pública ha realitzat aquests contractes tenint en compte l'increment en el nombre de sol·licituds de vot per correu rebudes, i la coincidència del període electoral amb les vacances d'estiu, de manera que també ha cobert al 100% les vacances de la plantilla durant el mes de juliol.

En aquest sentit, més d'un 30% dels empleats que tenien previstes les vacances en aquest mes han sol·licitat voluntàriament retardar-les per a estar disponibles durant la campanya, la qual cosa indica, en opinió de l'empresa, "l'alt nivell de compromís de la plantilla de Correus amb el servei públic". S’espera que la xifra de contractacions continue augmentant, superant així àmpliament les 12.000 contractacions que van demanar els sindicats.

Correus també ha realitzat extensions d'horaris en 274 oficines, especialment en les zones on es preveu major afluència, com en les àrees turístiques; una mesura que es podrà ampliar a més oficines en els pròxims dies, en funció de les necessitats. També es contemplen obertures extraordinàries en dies no laborables com dissabtes i festius. De fet, dissabte passat, 8 de juliol, es van obrir 225 oficines en localitats de Catalunya, Andalusia, Comunitat Valenciana, Múrcia i Illes Balears, i està previst que aquest dissabte, 15 de juliol, s'òbriguen de manera extraordinària, de 9 a 14 hores, 2.061 d'oficines en tot Espanya, la gran majoria de la xarxa.

L'obertura serà exclusivament per a atendre les necessitats de la ciutadania relacionades amb el procés electoral (lliurament de documentació electoral avisada i admissió de vot per correu). Aquestes extensions horàries i obertures extraordinàries podran ampliar-se en funció de com evolucione el procés del vot per correu en les pròximes jornades.

Reforços en repartiment i centres logístics

Correus també ha reforçat la xarxa de distribució amb 250 PDA addicionals per al lliurament de la documentació electoral. A més, bona part de les contractacions realitzades es destinen a reforçar la plantilla de repartiment, especialment en les zones turístiques, per al lliurament de la documentació electoral. També està previst realitzar repartiments en cap de setmana. En concret, aquest dissabte, 15 de juliol, es realitzarà un repartiment extraordinari en tot el país.

D'igual manera, es reforçarà el servei en tots els centres logístics, incloent-hi el situat en l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas, per a la gestió dels enviaments internacionals.

També ha ampliat els horaris de moltes sucursals, que obriran també de vesprada, i algunes fins i tot dissabte i diumenge

L’empresa pública de missatgeria recomana a tota la ciutadania que desitge votar per correu que faça les gestions com més prompte millor, aprofitant l'ampliació horària de les oficines postals. A més, desaconsella deixar-ho per a última hora per a evitar esperes i acumulacions indesitjades com les que s’han registrat aquest dijous, últim dia per a sol·licitar la documentació que permet votar per correu.  

També et pot interessar

stats