El líder de Vox a la Comunitat Valenciana va participar durant anys en una entitat investigada en el cas Blasco

José María Llanos va ser assessor jurídic en la Fundació Fundar, creada per l'exconseller de Solidaritat i vinculada també a Cotino.

Imatge del perfil de Twitter del candidat José Maria Llanos
Imatge del perfil de Twitter del candidat José Maria Llanos

El líder de Vox a la Comunitat Valenciana i candidat a la presidència de la Generalitat, José Maria Llanos, hauria cobrat durant huit anys d'una fundació lligada al cas Blasco. Segons informa el periòdic digital El Confidencial, Llanos facturà entre el 2005 i el 2013, com a assessor jurídic extern a la Fundació per a la Solidaritat i el Voluntariat de la Comunitat Valenciana (Fundar). 

Fundar era una entitat creada per Blasco en col·laboració amb Bancaixa que també estava vinculada a l'expresident de les Corts Juan Cotino quan va ser conseller de Benestar Social. La fundació va ser investigada per pràctiques irregulars en l'anomenat cas Cooperació, que va portar l'exconseller popular Rafael Blasco a la presó. 

L'expresident Alberto Fabra va iniciar el desmantellament d'aquesta fundació, sostinguda principalment amb fons públics, i que va acumular vora 50 treballadors i contínues sospites de favors. L'operació per a tancar-la la va culminar la vicepresidenta Mónica Oltra, quan el govern del Botànic va arribar a la Generalitat. "Hem netejat molt els llocs que eren de dubtosa rendibilitat pública però que donaven beneficis a alguns espavilats", ha dit aquest divendres, en ser preguntada per la qüestió durant la roda de premsa posterior al ple del Consell.

El candidat de la formació d'extrema dreta a la Generalitat hauria facturat a Fundar per dues vies: a través de la seua consultora jurídica i com a professor universitari. El Confidencial ha constatat almenys 52.000 euros en pagaments a Llanos o al seu despatx.  À Punt NTC ha intentat aquest divendres, sense èxit, posar-se en contacte amb Llanos.

També et pot interessar

stats