L'UCO requisa en Red.es informació del cas que afecta Begoña Gómez per orde de la Fiscalia Europea

L'actuació té lloc després que la Fiscalia Europea s'interessara per la causa i preguntara al titular del jutjat d'instrucció número 41 de Madrid si el procediment afectava contractes subscrits amb fons europeus

Begoña Gómez, en un míting de Pedro Sánchez a Sevilla
Begoña Gómez en un míting de Pedro Sánchez a Sevilla / Efe

La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil s'ha personat en la seu de la societat pública Red.es per a recaptar informació relacionada amb la investigació que afecta Begoña Gómez, esposa del president del govern, Pedro Sánchez, per orde de la Fiscalia Europea.

L'actuació dels agents té lloc després que el passat 26 d'abril l'òrgan comunitari s'interessara per la causa i preguntara al titular del jutjat d'Instrucció número 41 de Madrid si el procediment afectava contractes subscrits amb fons europeus.

En un decret del 26 d'abril, la Fiscalia Europea (EPPO) va demanar al jutge Juan Carlos Peinado que l'informara dels fets que investiga i que li precisara si en el procediment "estarien implicades l'UTE Innova Next SLU. Escuela de Negocios The Valley, integrada per una societat propietat de l'empresari Juan Carlos Barrabés, a qui Manos Limpias assenyala com a beneficiari de les "recomanacions o avals" de Gómez.

Els fiscals delegats Laura Pellón, Luis Miguel Jiménez i Antonio Zárate van assenyalar en este decret que la Fiscalia Europea "podria, si és el cas, arribar a exercir la seua competència" per a investigar estos contractes pels quals va sol·licitar al jutjat que li remetera la documentació oportuna si ho estima pertinent.

En una provisió, el jutge de Madrid va contestar que en els fets que investiga constaven "processos d'adjudicació de diferents contractes, per part de Red.es, entre altres a l'UTE, composta per les entitats Innova Next (societat del Grupo Barrabés), SLU Escuela de Negocios, i The Valley".

Davant de la petició de l'EPPO, l'instructor va facilitar una còpia dels documents requerits, encara que no es va pronunciar sobre la competència de la investigació quant als contractes amb fons europeus, ja que és la mateixa Fiscalia Europea la que ha de determinar-ho.

La Fiscalia Europea reclama expedients de Red.es

En el marc de les seues diligències de comprovació, la Fiscalia Europea va reclamar a Red.es els expedients complets sobre els tres contractes en qüestió relatius a serveis de formació per a l'ocupació en l'economia digital, dos dels quals destinats a joves i un a persones desocupades.

A més, va anunciar que, "una vegada identificats els projectes anteriors", hauria d'oficiar a la Unitat d'Administració del Fons Social Europeu (Uafse) perquè li remeta informació de si estos contractes "van ser finançats amb fons europeus i, si és el cas, si s'han certificat".

Des que la Fiscalia Europea va dictar este decret, el jutge de Madrid que va admetre la denúncia ha ordenat diverses diligències, incloent-hi la citació com a investigada de la mateixa Begoña Gómez per al 5 de juliol i les declaracions com a testimonis de diversos càrrecs de Red.es per al 16 de juny. També consta que ha obert una peça separada després de rebre un altre ofici de la Fiscalia Europea.

També et pot interessar

stats