L'intercanvi de correus acredita la relació de Fabra amb l'entramat societari amb què va ocultar a Hisenda el seu patrimoni

L'expresident de la Diputació de Castelló va rebre un préstec personal d'1,7 milions d'euros del propietari del Vila-real, Fernando Roig, i un altre de 800.000 euros del president de Facsa, Enrique Gimeno

Captura de pantalla d'un dels correus que figuren en la investigació judicial
Captura de pantalla d'un dels correus que figuren en la investigació judicial / À Punt NTC

L'ordre de processament de l'expresident de la Diputació de Castelló i del PP provincial, Carlos Fabra, ha posat al descobert l'entramat societari i d'amistats que presumptament el van ajudar a evitar pagar a Hisenda 900.000 euros, el deute que té pendent des de 2013, quan va ser condemnat a quatre anys de presó i a una multa d'1,4 milions per diversos delictes fiscals.

Segons la instrucció, mentre argumentava insolvència, Fabra va ingressar 2,7 milions d'euros en efectiu no justificats, entre 2007 i 2017, i va rebre abonaments bancaris per valor de 26 milions.

Diners que amagava a través de societats pantalla, com les mercantils Camarca o Asdecas, amb la col·laboració de l'esposa, els seus fills, Borja i Claudia, i el gendre.

L'intercanvi de correus electrònics que figura en la instrucció judicial acredita la relació de Fabra amb aquests moviments i les injeccions de capital del seu entorn d'amistats. Entre aquestes destaquen el préstec d'1,7 milions que va fer el president del Vila-real, Fernando Roig, a través de l'empresa Nerofer, administrada pel fill. Uns diners que segons van reconéixer pare i fill, davant el jutge, Fabra no els ha tornat.

I un altre per valor de 800.000 euros del president de Facsa, Enrique Gimeno, que ha assegurat que va donar els diners com a préstec personal per a fer front a una segona hipoteca del xalet d'Orpesa de Fabra.

La informació confiscada en els ordinadors dels investigats acredita altres préstecs, com els d'Antonio Suñer o Salvador Martí, expresident de la Cambra de Comerç de Castelló, o de polítics, com l'exalcalde d'Almassora, Vicente Vilar.

També et pot interessar

stats