Investiguen els patrocinis de l'aeroport de Castelló al Vila-real pels préstecs de Fernando Roig a Carlos Fabra

Aerocas va pagar 18,7 milions durant cinc temporades a l'equip de futbol.

Els pagaments al Vilareal segons la relación oficial de patrocinis de l'Aeroport de Castelló
Els pagaments al Vilareal segons la relación oficial de patrocinis de l'Aeroport de Castelló

El jutjat número 4 de Castelló investiga els patrocinis de l'aeroport de Castelló al Vila-real CF entre el 2006 i el 2011. Cinc temporades en les quals Aerocas va pagar 18,76 milions d'euros a l'equip de futbol de Fernando Roig per promocionar un aeroport que tardaria quatre anys més a estar operatiu.

La investigació s'emmarca en la causa que investiga la presumpta ocultació de béns de l'expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, per a no pagar un deute amb l'Agència Tributària, en la qual Roig figura com a imputat, juntament amb una vintena d'empresaris. El president del Vila-real està citat a declarar el 22 de desembre.

Tres mesos després de l'últim dels pagaments d'Aerocas al Vilareal, de 4,7 milions, una societat de Fernando Roig va lliurar la primera transferència d'un presumpte préstec personal d'1,4 milions a favor de Fabra.

L'expresident de la Diputació va posar com a garantia la seua residència a Orpesa, sobre la qual ja pesava un préstec d'1,2 milions amb Bancaixa, la qual cosa, segons el magistrat Jacopo Pin, feia “pràcticament inviable” que Roig poguera executar la garantia en cas d'impagament. La instrucció no ha detectat la devolució de cap quantitat relacionada amb aquest préstec.

Tres dels ingressos, per valor de 850.000 euros, es van fer en un compte d'una societat de Borja Fabra, fill de l'expresident de la Diputació. Aquest va declarar al jutge que totes les operacions associades al compte es van fer per orde de son pare i del gestor de la societat, Miguel Izquierdo.

El patrocini a Àlex Debón, sota sospita

La investigació sobre els patrocinis d'Aerocas també esguita al motorista Àlex Debón. Els investigadors han detectat el mateix patró que amb el Vila-real. L'esportista, que va rebre 3,6 milions en patrocinis, també està investigat per prestar diners a l'exdirigent del Partit Popular. El jutjat número 3 de Castelló investiga aquesta causa en una peça separada.

També et pot interessar

stats