L’executiva de Podem es reuneix per a afrontar la possible eixida de Dalmau del Consell

Presidència de la Generalitat no es planteja ara per ara una reestructuració del govern valencià de forma imminent

Imatge d'arxiu de Ruben Martínez Dalmau a les portes de les Corts
Imatge d'arxiu de Ruben Martínez Dalmau a les portes de les Corts / @rmartinezdalmau (Twitter)

La direcció de Podem encara no s’ha pronunciat públicament després que transcendira aquest divendres la intenció del vicepresident segon, Rubén Martínez Dalmau, de deixar el Consell i tornar a la docència universitària.

L’executiva de la formació morada es reuneix aquest dilluns per a fixar una posició comuna respecte a aquest assumpte, sobre el qual enviaran un missatge únic en acabar la trobada.

Es desconeix si en aquesta reunió s’estudiarà també el nom de la persona que podria substituir Dalmau com a vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica. 

Des de Presidència de la Generalitat s’ha assegurat que ara per ara no es planteja una reestructuració del govern valencià. Cal recordar que la competència per a fer canvis en la composició del Consell és del president Ximo Puig.

Segons l’acord al qual van arribar PSPV, Compromís i Unides Podem, els podemites tenen la potestat de decidir qui reemplaçarà Dalmau en el govern del Botànic si finalment es materialitza la seua eixida. Els socis de coalició, Esquerra Unida, han emfasitzat que respectaran qualsevol decisió.

Cal recordar que la crisi oberta en el si de Podem arran de la destitució de Naiara Davó com a síndica per a donar pas a Pilar Lima va ser interpretada per Dalmau com una "irresponsabilitat" i una "imposició", ja que a parer seu era contrària a la decisió de la militància de Podem. En les primàries, segons el líder de la formació, es va optar per diferenciar entre la direcció del partit, la direcció del grup parlamentari i la representació en el Consell.

També et pot interessar

stats