Crisi en Podem: la direcció proposa substituir Naiara Davó per Pilar Lima com a síndica a les Corts

La portaveu parlamentària assenyala que es tracta d’una “guerra suïcida” que posa en perill l’estabilitat del Botànic.

L'actual síndica de Podem a les Corts Naiara Davó i la coordinadora general Pilar Lima

El Consell Ciutadà de Podem votarà aquest dissabte una proposta per a cessar Naiara Davó com a síndica a les Corts, segons ha donat a conèixer la mateixa Davó a través de les xarxes socials. En cas de prosperar, la nova síndica a les Corts seria l'actual coordinadora general Pilar Lima. Fonts de Podem han confirmat a À Punt NTC que la proposta existeix i han afegit que confien que siga aprovada per a una amplia majoria. La situació ha obert una crisi interna en la formació.

A través de les xarxes, Davó ha lamentat que aquesta proposta es faça sense cap motivació política i després d'unes primàries on hi va haver un empat tècnic, amb posterior acord perquè Pilar Lima fora síndica adjunta i coordinadora general.

Davó ha afegit que el cessament respon a interessos particulars i personalistes, "posant en perill l'estabilitat del Botànic" i que es tracta d'emprendre "una guerra suïcida que només beneficia la dreta corrupta".

La direcció destaca la normalitat de la situació i defensa que reforçarà Podem

Per la seua part, fonts de la direcció de Podem a la Comunitat Valenciana han destacat la "normalitat" d'aquesta situació, i ho han atribuït al fet que Davó és portaveu del grup per una decisió d'un Consell Ciutadà anterior que va eixir per dos vots. De fet, apunten que és una situació "anòmala" ja que Lima va ser triada coordinadora general sobre Davó.

A més, defensen que aquest canvi "no posa en perill el Botànic", sinó que el reforça perquè Podem tindrà "un altre perfil polític més contundent". En aquest sentit, apunten que Pablo Iglesias també és contundent i que això "no significa desestabilitzar". Respecte a Davó, han apuntat que se li ha oferit ser portaveu adjunta del grup.

Dalmau: "Obriria una crisi al partit i al Botànic"

El vicepresident segon del Consell Rubén Martínez Dalmau ha manifestat que es tracta d'una mala notícia i que espera que no es confirme. "En el context actual, necessitem unitat i consensos i centrar tots els esforços de l'organització per a la lluita contra la pandèmia", ha dit.

Dalmau ha afegit que es tracta d'una irresponsabilitat i que ara no és moment de soroll. El vicepresident segon ha dit que en cas de prosperar seria "una imposició" i no estaria efectuada des del consens i que obriria una crisi al partit que podria posar en perill el govern del Botànic.

En declaracions al NTC Nit d’À Punt el vicepresident segon Rubén Martínez Dalmau ha reconegut que la decisió de l’executiva l’ha sorprès i ha dit que confia que siga rebutjada pel Consell Ciutadà.

“Estic treballant en crear consensos i nexes perquè no ens podem permetre una crisi en el partit i en el Botànic”, ha dit. Dalmau ha alertat en aquest sentit que si qualla la substitució obrirà una crisi al partit i afeblirà el grup parlamentari.

El dirigent ha indicat que desconeix a què respon aquesta decisió peò ha remarcat que és “contrària a la voluntat de l’executiva”. Al respecte ha argumentat que en les primàries de Podem la militància va decidir diferenciar entre la direcció del partit, la direcció del grup parlamentari i la representació al Consell.

També et pot interessar

stats