L'Audiència Nacional rebutja la querella de Camps contra la funcionària que el va assenyalar en el juí de Gürtel

L'expresident de la Generalitat havia demanat el tribunal que li obrira una querella per fals testimoni

Camps respon les preguntes de la fiscal durant la declaració com acusat
L'expresiodent Francisco Camps, en un moment de la seua declaració a l'Audiència Nacional / À Punt NTC

L'Audiència Nacional ha rebutjat la petició de l'expresident de la Generalitat valenciana Francisco Camps d'activar una querella contra la funcionària que va apuntar a pressions de l'exlider de PP per a adjudicar un contracte públic a una empresa de Gürtel 2004. L'endemà de la declaració, en el marc del juí per les adjudicacions del govern valencià a la trama en l'etapa de Camps, l'expresident va presentar un escrit davant el tribunal en el qual sol·licitava que es deduïra testimoni a la funcionària "a l'efecte d'exercitar contra ella una querella" per haver mentit. Cal recordar que els testimonis estan obligats a dir la veritat en els juís, a diferència dels acusats.

El tribunal, que jutja Camps per delictes de prevaricació i frau, ha desestimat la petició aquest dimecres en una provisió en què indica que, no obstant el rebuig, pren nota de la posició de Camps per a la sentència, "que en el seu moment es dicte".

La funcionària assenyalada per Camps és la secretària de la directora general de Promoció Institucional de la Generalitat, l'organisme que va adjudicar a Gürtel alguns dels contractes que centren el judici d'aquesta branca de la macrocausa. A preguntes de la Fiscalia, la testimoni va ratificar la declaració que va prestar en 2014, quan va assegurar que el contracte sobre l'elaboració d'una guia de comunicació de 2004 "els va vindre donat" i que era "vox populi" que els responsables de l'empresa Orange Market, entre ells Álvaro Pérez, El Bigotes, "es reunien a nivells més alts", de "presidència" o "consellers".

En el pas del temps —quasi vint anys han passat de l'adjudicació— la funcionària va justificar que no recordara "exactament" el que va declarar, si bé va indicar que si en aquell moment ho va dir, és que "era així". Per què van contractar amb Gürtel? "Doncs perquè calia contractar amb ells i calia contractar amb ells", va respondre la testimoni a preguntes de la Fiscalia. També va indicar que, seu "entendre" les "pressions" no venien del PP, sinó del president de la Generalitat. "Sí, de Camps, de Francisco Camps", va assenyalar.

La declaració de la funcionària va excitar l'advocat de l'expresident Camps, a qui el tribunal va arribar a demanar que baixara el to de l'interrogatori.

També et pot interessar

stats