L’Audiència Nacional cita Félix Bolaños com a testimoni pel cas Pegasus

Fins ara, han declarat l’anterior directora del CNI, Paz Esteban, i el funcionari encarregat d’elaborar els informes

El ministre Félix Bolaños en la compareixença que va oferir aquest dilluns i on va anunciar els atacs als mòbils de Sánchez i Robles
El ministre Félix Bolaños en una imatge d'arxiu / Sergio Pérez (Efe)

L'Audiència Nacional ha citat el pròxim 5 de juliol el ministre de Presidència, Félix Bolaños, a declarar com a testimoni en la causa oberta per a investigar l'espionatge als mòbils del president del Govern, Pedro Sánchez, i diversos membres de l'executiu amb el programa Pegasus.

El secret de sumari sobre el cas s’ha alçat i el magistrat ha ampliat la comissió rogatòria cursada a Israel. Així, una delegació judicial es desplaçarà al país per a interrogar com a testimoni el director general de l'empresa que comercialitza el programa Pegasus. El jutjat ja va demanar a la companyia que informara sobre aquesta eina informàtica.

Encara que al començament només se cenyia a la infecció dels telèfons de Pedro Sánchez i la ministra de Defensa, Margarita Robles, poc després el jutge va estendre les investigacions al suposat espionatge al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i a l'intent d'atac al mòbil de Luis Planas, respectivament.

Fa dues setmanes el govern va autoritzar els tècnics del Centre Criptològic Nacional, que depén del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), a declarar sense cap mena de restricció davant l'Audiència Nacional per a aportar detalls sobre l'espionatge. Fins al moment, han prestat declaració com a testimonis l'anterior directora del CNI, Paz Esteban, i el funcionari d'aquest organisme encarregat d'elaborar els informes sobre aquest assumpte. Félix Bolaños haurà de comparéixer el dia 5 de juliol a les 9:00 hores.

Segons dos informes del Centre Criptològic Nacional, la infecció del mòbil de Pedro Sánchez tingué lloc el 19 i el 31 de maig de 2021; en el cas de Robles, va ser al juny. Actualment, cap dels mòbils analitzats "presenta indicadors d'infecció de Pegasus en curs".

Bolaños assegura que donarà a la justícia "tota la informació"

Bolaños ha assegurat aquest dimarts que traslladarà al jutge tota la informació que està en poder del govern central. El ministre de la Presidència ha defensat que va ser el mateix executiu el que va denunciar els atacs amb Pegasus i que són els primers interessats a saber qui està darrere de l'espionatge.

També et pot interessar

stats