Koldo, en preguntar-li si és militant del PSOE: “No es preocupe, que tornaré”

L’exassessor d’Àbalos s’acull al dret a no declarar en la comissió del Senat on l’han citat per a interrogar-lo per la trama de compravenda de mascaretes

Koldo García escolta la pregunta que li planteja un senador en la comissió d'investigació de la trama de mascaretes
Koldo García escolta la pregunta que li planteja un senador en la comissió d'investigació de la trama de mascaretes / À Punt NTC

Koldo García, exassessor de l'exministre de Transports José Luis Ábalos que dona nom a la trama de comissions per l’obtenció de contractes públics, s'ha acollit este dilluns al seu dret a no declarar en la comissió del Senat que investiga la compravenda de mascaretes en la primera etapa de la pandèmia. Koldo García ha justificat el seu silenci amb el fet que l’Audiència Nacional l'està investigant.

"M'acull simplement al meu dret. Estic en un procediment judicial, per sentit comú crec que he d'esperar que la justícia resolga i faça el primer que he de fer, que és atendre sa senyoria", ha assenyalat.

Tot i això, García ha començat la seua compareixença advertint que, "en cap moment", ha volgut esquivar el Senat. “No he volgut ni esquivar ni no comparéixer en cap lloc. Soc una persona localitzable. Les forces i els cossos de seguretat de l'Estat em tenen localitzat i cada 15 dies comparec davant el jutjat", ha apuntat.

Tots vostés em cridaran quan em declaren innocent?

Encara que s'ha negat a contestar a les preguntes dels senadors, quan li han preguntat si té la consciència tranquil·la, García ha sigut categòric: “Molt”. A la pregunta de si és militant del PSOE, ha contestat que no ho sap. “Però no es preocupe, que tornaré”, ha afegit.

Així mateix, en la seua limitada intervenció, Koldo García s’ha preguntat si, quan el declaren innocent, els senadors tornaran a citar-lo: “No tinc les eines per a contestar res del que m'estan preguntant, però si em fan preguntes del cas de les màscares, estaria encantat de tornar i respondre'ls, però quan tinga l'eina i haja parlat amb sa senyoria. Els mitjans ja s'han encarregat de tot això. Tots vostés em cridaran quan em declaren innocent?”.

Fins a cinc presumptes delictes

La Fiscalia Anticorrupció manté García, investigat pel cas de presumptes suborns en la compra de mascaretes, va incrementar el seu patrimoni de manera “notable” entre 2020 i 2022, en passar a ser titular de béns mobles i immobles el valor dels quals podria arribar a un milió i mig d’euros.

L’Audiència Nacional l’investiga per presumptes delictes d'organització criminal, blanqueig de capitals, suborn, delictes contra la Hisenda Pública i tràfic d'influències.

També et pot interessar

stats