El jutge manté la citació de l’exsubsecretari d'Igualtat d’Oltra, malgrat la seua intenció de no declarar

Francesc Gamero ha anticipat que no compareixeria si la seua defensa no podia conéixer tot l'instruït amb caràcter previ a la declaració

L’exsotssecretari d'Igualtat i actual secretari autonòmic d'Hisenda, Francesc Gamero
L’exsubsecretari d'Igualtat i actual secretari autonòmic d'Hisenda, Francesc Gamero / Europa Press

El jutjat d'instrucció número 15 de València manté per a aquest dimecres la citació de l’exsubsecretari de la Conselleria d'Igualtat, Francesc Gamero. Tot, malgrat la seua intenció de no declarar en la causa pel presumpte encobriment dels abusos sexuals a una menor per part de l’exmarit de Mónica Oltra, fins que no se li trasllade la peça secreta que investiga els correus electrònics de dos càrrecs del departament.

L'instructor ha manifestat que s'acollirà al seu dret al silenci fins que no s'alce el secret parcial acordat en una peça i així li ho ha fet saber al fiscal i a la resta de parts personades en aquest procediment. Tot i això, haurà de comparéixer en el jutjat a les 17:00 hores, tal com se l'havia citat.

El passat 27 d'octubre el jutjat d'instrucció número 15 de València va obrir una peça separada secreta després de la petició de l'acusació popular exercida per Gobierna-TE, que havia demanat l'aportació a la causa dels correus electrònics del servidor de la Generalitat de dos alts càrrecs d’Igualtat en el moment dels fets.

L'acusació popular havia demanat la pràctica de diligències per a identificar els membres del gabinet de vicepresidència en els moments de la investigació, així com quant a la participació dels seus membres en els fets, per mitjà de l'aportació a la causa de les comunicacions de correus electrònics del servidor públic de la Generalitat en relació amb el director general d'Infraestructures i Serveis Socials, Enrique Alcocer, i el llavors secretari autonòmic d'Igualtat, Alberto Ibáñez.

També et pot interessar

stats