El jutge aclareix que hi ha més contractes pels quals Begoña Gómez ha de seguir investigada

El magistrat no precisa per quins contractes i "nous fets" també estan inclosos en la causa oberta contra l'esposa del president del govern espanyol

Begoña Gómez, en un míting de Pedro Sánchez a Sevilla
Begoña Gómez, en un míting de Pedro Sánchez a Sevilla / Efe

El jutge Juan Carlos Peinado ha aclarit este dimarts en una interlocutòria que "només" va enviar a la Fiscalia Europea tres contractes públics adjudicats a l'empresari Juan Carlos Barrabés, però que hi ha més contractacions de les que va resultar beneficiari i per les quals Begoña Gómez, esposa del president del govern estatal, ha de seguir investigada.

El magistrat ha acceptat delimitar, a petició de la defensa de Gómez i de la Fiscalia de Madrid, quins fets són els que investiga en la causa oberta contra ella per presumpte tràfic d'influències i corrupció en el sector privat, després d'acceptar la petició de la Fiscalia Europea d'enviar-li part del procediment.

Peinado no especifica en esta interlocutòria cap dels contractes pels quals diu que Begoña Gómez continua investigada, però concreta que "els fets que són objecte d'investigació, són tots els actes, conductes i comportaments, que s'han dut a terme per la investigada, des que el seu espòs és el president del govern d'Espanya que es contenen en la denúncia inicial", a exclusió dels tres que va enviar a la Fiscalia Europea.

Són tres adjudicacions de l'empresa pública Red.es a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) formada per Innova Next i Escuela de Negocios The Valley, que eren finançats amb fons europeus.

Però estos, subratlla el titular del Jutjat d'Instrucció 41 de Madrid, "no són tots els adjudicats" a Barrabés i tampoc tots els que se li van concedir que "han sigut finançats amb fons europeus", de manera que han de continuar investigant-se en el jutjat.

Tot i que recorda que l'Audiència Provincial de Madrid va limitar quins fets "eren mereixedors de ser investigats", no va tindre en compte que després d'esta resolució el magistrat va admetre a tràmit una querella interposada per l'associació ultracatòlica Hazteoír, que va demanar investigar "nous fets", que el jutge tampoc precisa.

Esta resolució de l'Audiència va avalar que s'investigaren les adjudicacions obtingudes per Barrabés de l'ens Red.es el 2021 “guanyant contra ofertes econòmiques més atractives” i a qui, “pel que sembla”, va recomanar “per carta” Begoña Gómez com a codirectora d'un màster universitari en el qual participava este empresari.

A més, recentment, el magistrat ha demanat informació sobre possibles irregularitats en altres adjudicacions de Red.es, el Consell Superior d'Esports (CSD) i l'Ajuntament de Madrid a les empreses de Barrabés.

El magistrat posa l'accent en el fet que en el seu jutjat sempre s'ha tractat d'"evitar que es puga produir indefensió" i, amb l'objectiu que "no es puga interpretar amb dubtes, parcialment o subjectivament", reitera que a Begoña Gómez se l'investiga per "tots els actes, conductes i comportaments, que s'han dut a terme per la investigada, des que el seu espòs és el president del govern".

Ara bé, aclareix, que estos fets estan "limitats" als que exposava l'autodenominat sindicat Manos Limpias en la seua denúncia inicial, basada en informacions per les quals ja van ser preguntats els responsables de dos mitjans de comunicació en els seus testificals "a fi d'evitar una investigació prospectiva".

En qualsevol cas, precisa que la llei estableix que el jutge ha d'informar la investigada en la seua primera compareixença, és a dir, divendres que ve. Un precepte legal, incideix, que la defensa de Gómez "omet" en el seu escrit, encara que estima que, "segurament" no es tracta d'una cosa deliberada o per ignorància, "sinó per oblit involuntari".

També et pot interessar

stats