La justícia belga decideix no extradir Valtonyc a Espanya

El tribunal d'apel·lació de Gant repeteix la mateixa sentència que al desembre, en un primer juí que el Constitucional belga obligà a repetir

Valtònyc fa declaracions als mitjans de comunicació
Valtònyc fa declaracions als mitjans de comunicació / À Punt NTC

El tribunal d'apel·lació de Gant (Bèlgica) ha rebutjat aquest dimarts que el raper balear Josep Miquel Arenas, més conegut com Valtònyc, siga entregat a les autoritats espanyoles per un delicte d'injúries a la Corona, en una sentència que reprodueix la decisió ja dictaminada en un primer judici que el Tribunal Constitucional belga va obligar a repetir.

Davant la decisió cap recurs de cassació, però diferents fonts judicials consultades per Europa Press van considerar abans de conéixer la sentència que era "altament probable" que el cas es donara per resolt després del pronunciament del tribunal de Gant.

El raper va ser condemnat a Espanya per enaltiment del terrorisme, calúmnies i injúries greus a la Corona i el tribunal d'apel·lació de Gant ja va rebutjar el passat 28 de desembre per primera vegada la seua extradició. La Fiscalia espanyola, no obstant això, va recórrer contra el dictamen en cassació com a últim recurs. 

El cas fa tres anys que té recorregut judicial a Bèlgica, on el procés s'ha retardat per l'aturada de la pandèmia, perquè els jutges van preguntar al Tribunal Constitucional del país sobre el delicte d'injúries al rei i perquè va elevar una qüestió prejudicial al Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

També et pot interessar

stats