Valtonyc es fuga a Bèlgica per a evitar la presó

Aquest dijous s'acaba el termini que l'Audiència Nacional va fixar perquè el raper mallorquí cumplira la sentència.

El raper Valtonyc, durant una actuació
El raper Valtonyc, durant una actuació / Ateneu de Felanitx

El raper mallorquí Valtonyc s'ha fugat a Bèlgica per a evitar l'entrada a presó aquest dijous, dia en què acaba el termini de 10 dies que havia fixat l'Audiència Nacional per al seu ingrés. El músic està condemat a 3 anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces en les lletres de les seues cançons.

En un tuit, Valtonyc ha escrit que "desobeir és legítim i obligació davant aquest estat feixista" i que no ho posaria "tan fàcil". També ha afegit que Espanya "tornaria a fer el ridícul".

L'autoritat judicial emetrà un ordre de cerca i captura del cantant a totes les forces i cossos de seguretat de l'Estat si no entra en presó de manera voluntària abans del 24 de maig.

Valtonyc ja havia advertit per Twitter que seguidors seus li havien comprat més de 20 bitllets d'avió per marxar de Mallorca. Va ser una tàctica per "prendre el pèl a la policia”, segons el mateix raper, després que diverses companyies aèries van rebre ordre de controlar que Valtonyc no eixira de Mallorca.

També et pot interessar

stats