Valtònyc: "Ens estan condemnant i traient de context les nostres lletres"

5 min.
tp

El raper Valtònyc ha participat aquest divendres en el programa A la ventura d'À Punt, on s'ha mostrat contundent al parlar sobre la detenció del seu company Pablo Hasél i les manifestacions i concentracions que s'han convocat aquesta setmana per a donar-li suport i protestar contra el seu empresonament. Així, Valtònyc ha dit que, als rapers, "ens estan condemnant i traient de context les nostres lletres".

"Quan traus de context una pel·lícula de Tarantino també és una barbaritat; o el llibre Lolita de Nabokov...", ha posat com a exemple el raper, que ara mateix està vivint a Bèlgica després d'haver sigut condemnat a dos anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona quan tenia 18 anys, motiu pel qual se'n va anar fora d'Espanya. "Pareix que en el rap no es poden fer certes metàfores", ha expressat Valtònyc. "Com si el rap et poguera convertir en terrorista. El terrorisme és una altra cosa", ha afegit.

Valtònyc ha aprofitat l'entrevista en el programa A la Ventura per a respondre a una intervenció anterior on Sebastián Gómez, secretari provincial del sindicat Jupol, ha explicat la posició de la Policia davant les manifestacions i concentracions d'aquesta setmana. "He hagut d'escoltar a un policia justificant la violència policial, fent-se les víctimes quan tenen una porra, pistola i institucions que els protegeixen", ha criticat.

"Quines actuacions violentes són motivades pels manifestants? M’imagine que quan els obriren el cap a persones majors, trencaren dits o tragueren un ull l'1 d'octubre, els va provocar la violència de posar una urna", ha reflexionat i després ha qualificat de "vergonyosa" l'actuació policial.

Valtònyc també ha reconegut recentment que s'ha perdut moltes coses per estar a Bèlgica. Preguntat per com viu aquesta realitat, ha assenyalat que el fet de tindre una orde de detenció internacional pel terrorisme li "dificulta la vida", especialment en temes relatius a fer alguna gestió al banc o buscar pis.

Més enllà d'això, el raper ha lamentat el paper que pot tindre en aquest context "l'autocensura". "Hi ha moltes cançons, tuits, obres de teatre... que no es faran per això. I és molt trist", ha conclòs.

Programes

Més

Entrevistes

Més

Clips

Més

Articles

Més