Junqueras se sotmetrà a l'aval de la militància d'ERC: "Vull saber què esperen de mi"

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya emmarca la dimissió temporal en el procés de "reconnexió i escolta" que ha de fer el partit amb la ciutadania 

Junqueras, este dijous en una roda de premsa
Junqueras, este dijous en una roda de premsa / Europa Press

El líder d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, ha assegurat este dijous que aspira a continuar liderant el partit si té "un aval explícit i renovat de la militància" i ha emmarcat la dimissió temporal del càrrec en un "procés de reconnexió i escolta" amb la ciutadania que vol fer de tu a tu.

En una roda de premsa l'endemà d'anunciar que deixaria la presidència d'ERC després de les eleccions europees del 9 de juny, el dirigent català ha explicat quins passos té al cap per al seu futur polític i quines són les motivacions que el porten a voler tornar a posar-se al capdavant d'ERC en la nova legislatura autonòmica. El partit independentista celebrarà un congrés al final de novembre per a fixar una estratègia i en el qual la secretària general, Marta Rovira, ja ha anunciat que no optarà a revalidar el càrrec.

Junqueras ha defensat que es veu amb forces de continuar liderant ERC, però abans d'arribar a este punt vol començar un procediment "d'escolta activa" amb la ciutadania. "Vull eixir al carrer i parlar amb la gent, tanta com siga possible i en una condició d'igual a igual, no des d'un càrrec", ha explicat el dirigent.

L'objectiu, recuperar la confiança i el suport perdut en les últimes eleccions catalanes, celebrades el 12 de maig, en què els republicans han patit una desfeta que els ha fet perdre tretze escons dels 33 que tenien en l'etapa anterior. De fet, Junqueras ha admés que els resultats dels comicis mostren la "manca de sintonia" entre les polítiques d'ERC i la societat catalana.

Encara inhabilitat per a càrrec públic i a l'espera que l'amnistia —en tràmit parlamentari— siga efectiva, el dirigent sobiranista es postula per a "ajudar" a "muscular ERC" i "posar-la al servei de Catalunya". I deixa clar que està disposat a continuar liderant el partit, com va assenyalar dimarts en una carta a la ciutadania, però només si rep "un aval explícit i renovat". "Vull sotmetre'm a l'aval de la militància per a saber què esperen de mi; potser no esperen res, que també seria ben legítim", ha dit en la roda de premsa de hui.

També et pot interessar

stats