Junqueras deixarà la presidència d'ERC després de les eleccions europees

La secretària general del partit, Marta Rovira, també es retira i no revalidarà el càrrec en el pròxim congrés del partit, al novembre

Oriol Junqueras, president d'Esquerra Republicana de Catalunya
Oriol Junqueras, president d'Esquerra Republicana de Catalunya, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha anunciat que deixarà la presidència del partit després de les eleccions europees del 9 de juny, per a "obrir un procés de reflexió i escolta activa, abans de decidir el seu futur". Precisament es dona de termini fins al congrés que els republicans celebraran el 30 de novembre, per a fixar una nova estratègia de partit.

En un comunicat, la formació independentista ha donat compte del decidit per la seua executiva nacional, en una reunió extraordinària que ha tingut lloc este dimecres i que s'ha allargat durant més de quatre hores. El partit va assolir en les eleccions autonòmiques del diumenge passat 20 diputats (13 menys que en 2021); el resultat suposa un nou retrocés electoral, que se suma als ja patits en les últimes generals i municipals.

El dilluns, el president català i candidat a la reelecció, Pere Aragonès també va anunciar que abandonarà la primera línia política, mentre que Junqueras expressava la seua voluntat de continuar liderant l'organització.

Marta Rovira es retira com a secretària general

Marta Rovira Vergés, actual secretària general del partit, també ha anunciat la seua retirada i que no revalidarà el càrrec en el congrés de novembre. "Com a militant de base, i per coherència, he comunicat als companys i companyes de la direcció nacional que no em presentaré de Secretària General al proper Congrés Nacional", ha anunciat en un comunicat, compartit al seu perfil d'X.

També et pot interessar

stats