Aragonès abandona la política després de la debacle electoral d’ERC

El candidat a la reelecció com a president de la Generalitat de Catalunya ha remarcat que "no facilitarà una investidura" d'Illa

Pere Aragonès, candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya d'ERC, este diumenge
Pere Aragonès, candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya d'ERC, este diumenge / Alberto Estévez (EFE)

El candidat a la reelecció com a president de la Generalitat de Catalunya d'ERC, Pere Aragonès, ha informat este dilluns que no recollirà l'acta de diputat i que abandona la política. L'anunci arriba l'endemà de la debacle electoral de la seua formació en els comicis autonòmics catalans.

Esquerra Republicana, que governava en minoria i ha sigut el partit que ha convocat estes eleccions anticipades, ha perdut tretze escons i s'ha quedat amb vint representants a l'hemicicle.

Aragonès ha dit que ha pres la decisió per "responsabilitat i honestedat" i que ara iniciarà "una nova etapa", atés que els resultats han donat lloc a un "canvi de rasant" en el qual l'independentisme ja no suma una majoria parlamentària i Catalunya ha fet "un gir cap a la dreta".

El fins ara líder d'ERC va remarcar este diumenge que la formació "treballarà des de l'oposició" i ha tancat, per tant, la porta a una coalició progressista liderada pel PSC i amb el suport de Comuns Sumar.

Aragonès ha defensat que els republicans seran un "element de desbloqueig" i que ara és el torn de PSC i Junts d'"entendre's i gestionar la situació". Ha matisat, però, que no "estaran per a facilitar una investidura" d'Illa.

També et pot interessar

stats