El juí a Camps pel cas Gürtel es reprén amb la declaració d'Álvaro Pérez, 'el Bigotes'

Pérez ha col·laborat amb la justícia i ha reconegut els delictes, un fet que complica la defensa de l'expresident de la Generalitat

El Bigotes compareix en la investigació sobre els contractes de la Generalitat amb Gürtel
El 'Bigotes' en una imatge d'arxiu

Aquest dilluns es reprén a l'Audiència Nacional el juí a Francisco Camps pels contractes de Fitur amb la trama Gürtel, amb la declaració de la desena d'acusats que han arribat a un acord amb la Fiscalia, entre els quals està Álvaro Pérez, el Bigotes, un dels imputats que ha col·laborat amb la justícia i ha reconegut els delictes, un fet que complica la defensa de l'expresident de la Generalitat.

Podria ser el juí més complicat per a Camps perquè tots els acusats l'apunten com a responsable dels contractes investigats que negociava amb Pérez, de falsedat i prevaricació per la concessió del pavelló de Fitur 2009 per 366.529 euros. En total, una vintena de persones s'hauran assegut al banc dels acusats en acabar el juí.

L’"amic de l'ànima" de Camps, considerat el líder de la trama a València, és ara un "acusador interessat i còmplice" d'Anticorrupció, que Camps ha criticat, i que ha provocat un enfrontament fort amb la Fiscalia. Abans de la seua declaració, però, serà el torn de Pablo Crespo, el número dos de la Gürtel, que encara no ha acabat de declarar, i el seguiran alguns ex alts càrrecs de la Generalitat en l'etapa de Camps.

L'Audiència Nacional reprén la vista tres setmanes després que el líder de la xarxa, Francisco Correa, indicara que va ser l'exlíder del PP valencià el que va introduir Pérez en departaments d'altres membres del partit i de l'administració valenciana després d'iniciar "una bona relació amb ell".

En aquella sessió del passat 31 de gener, Camps, que nega haver tingut una relació personal amb el Bigotes, va acabar escridassant i insultant Correa, fet pels quals el líder de la trama ha presentat una queixa en l’Audiència Nacional contra l’expresident.

L'expresident serà l'últim dels 27 acusats a declarar. La Fiscalia demana per a ell dos anys i deu mesos de presó per frau i prevaricació i deu anys d'inhabilitació.

També et pot interessar

stats