Jorge Rodríguez (Ens Uneix): "Estem a gust amb el PP en el govern de la Diputació de València"

L'alcalde d'Ontinyent, que no descarta reconstruir els ponts amb PSPV i Compromís en el futur, situa l'objectiu immediat en l'expansió de la marca Ens Uneix a la Comunitat Valenciana

L'alcalde d'Ontinyent per Ens Uneix, l'exsocialista Jorge Rodríguez / À Punt NTC

Va ser un dels pesos pesants de PSPV, que el va situar en la presidència de la Diputació de València, fins que la detenció pel cas Alqueria va capgirar el guió. Hui, exonerat de culpa i amb l'absolució confirmada, l'alcalde d'Ontinyent (Vall d'Albaida) Jorge Rodríguez, ha consolidat un altre projecte polític, Ens Uneix, i encara una nova etapa com a soci dels populars a la Diputació de València. "Estic a gust amb el PP", ha dit Rodríguez en el temps de tertúlia de Les Notícies del Matí. "Hem trobat un partit que té molt clar el municipalisme, s'han respectat àrees fonamentals, com igualtat, memòria democràtica i cooperació municipal i sí, podem dir que estem a gust" ha explicat. El vot d'Ens Uneix va trencar l'empat tècnic de PP-Vox i PSPV-Compromís a la corporació provincial, en favor dels primers, un moviment que ha portat la formació de la Vall d'Albaida a la vicepresidència de la Diputació de València. "Ho tornaríem a fer", ha assegurat Rodríguez, que ha destacat el desbloqueig de projectes d'interés per a la comarca amb el canvi de govern a la Diputació i la Generalitat, com l'hospital comarcal d'Ontinyent i algunes infraestructures escolar del pla Edificant.

Rodríguez ha repassat en termes de "pocatraça o mala fe" la negociació del PSPV, particularment pel nomenament com a síndica de l'excompanya de la federació d'Ontinyent Rebeca Torró, que segons ha recordat els va fer desconfiar del PSPV. "Pensàrem, si en ple enamorament [l'aproximació per les negociacions] ens la juguen aixina que passarà quan comence a apagar-se" recorda.

Estem oberts al diàleg amb PSOE i Compromís. La història mai no està escrita. Al llarg de quatre anys passen moltíssimes coses.

No obstant la situació actual, Rodríguez no descarta una aproximació en el futur amb el bloc progressista, en què emmarca la ideologia de La Vall ens Uneix. "Sempre hem dit el mateix que estem oberts al diàleg amb PSOE i Compromís i amb qui faça falta la història mai no està escrita. Al llarg de quatre anys passen moltíssimes coses i, per tant, estem oberts al diàleg".

Molt més remota, per no dir impossible, sembla ara la possibilitat d'un retorn al PSPV de Rodríguez, d'acord amb les seues paraules i la distància emocional, assegura, amb què està mirant el relleu de Ximo Puig i els canvis en la cúpula dels socialistes valencians. "És una etapa tancada i barrada. En la vida cal deixar coses arrere. La meua història d'amor amb el PSOE es va acabar. M'he quedat amb coses bones i alguna roïna. Però són moments en què un ha de dir fins ací. En aquest moment no ho veig".

La meua història d'amor amb el PSOE es va acabar. És una etapa tancada i barrada.

El present immediat, Rodríguez el situa en l'estratègia d'expansió de la marca Ens Uneix més enllà de la Vall d'Albaida. "Volem aglutinar els partits independents de la Comunitat Valenciana (...) intentem aglutinar aquells que ja estan en governs o en oposició, han obtingut el vot i d'acord amb el que ja existeix anar creixent, com agrupacions d'Ens Uneix en llocs on hi ha gent que té ganes de canviar la política i que tinguen una visió política municipalista", ha explicat l'alcalde d'Ontinyent.

Volem aglutinar els partits independents de la Comunitat Valenciana en la marca Ens Uneix

El projecte d'associació també contempla, segons ha explicat, agrupar els vots d'eixes formacions perquè tinguen representació en òrgans supramunicipals, com la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, perquè "quan necessiten alguna cosa vegen que tenen la diputació oberta o uns paraigües a través d'aquesta federació de partits".

També et pot interessar

stats