Jaime Febrer, principal empresari investigat en el cas Assut, queda en llibertat amb càrrecs

Després de la seua eixida, l'únic detingut que encara roman a la presó és l'exvicealcalde de València amb el PP, Alfonso Grau

Furgó de la Guàrdia Civil que trasllada a la presó encausats pel cas Assut
Furgó de la Guàrdia Civil que trasllada a la presó encausats pel cas Assut / À Punt NTC
18 d'octubre 2021 - 17:13

El jutjat d'instrucció número 13 de València ha deixat en llibertat amb càrrecs Jaime Febrer, un dels empresaris investigats en el conegut cas Assut, una presumpta trama de corrupció urbanística. Una causa declarada secreta en què s'investiguen delictes de prevaricació, suborn, falsedat documental, blanqueig, tràfic d'influències, associació il·lícita i grup criminal.

Segons han confirmat fonts coneixedores del procediment, Febrer ha eixit aquest dilluns de matí de la presó de Picassent, on estava des que va esclatar el cas el passat mes de maig. Després de la seua eixida, l'únic detingut que encara roman a la presó és l'exvicealcalde de València amb el PP, Alfonso Grau.

Es tracta de la segona fase de l'operació Assut, en la qual van ser detinguts Grau, l'exsubdelegat del govern a València Rafael Rubio i 12 persones més. Rubio (del PSPV) i Grau (del PP) estan acusats de cobrar suborns a canvi d'adjudicacions d'infraestructures. En concret, Grau podria haver-se emportat un milió d'euros i Rubio 300.000 més.

A més, a ambdós els consten altres procediments judicials. Rubio està processat en una de les peces del cas Imelsa en la qual s'investiguen contractacions presumptament irregulars en les empreses públiques Imelsa i Ciegsa, mentre que Grau, de 80 anys, va ser condemnat a quatre anys de presó –una pena ratificada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV)– per acceptar rellotges de luxe d'un contractista de l'Ajuntament, canviar-los per uns altres de més cars i pagar la diferència. També està sent investigat en el cas Imelsa.

També et pot interessar

stats