Irene Montero: "Si Juana Rivas ingressa a la presó serà un escàndol per al moviment feminista"

La ministra d'Igualtat s'ha pronunciat després que la setmana passada se sabera que Rivas haurà d'ingressar novament en el Centre d'Inserció Social

Imatge d'arxiu de Juana Rivas al tribunal de Càller (Itàlia)
Imatge d'arxiu de Juana Rivas al tribunal de Càller (Itàlia) / À Punt NTC

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha afirmat aquest dimecres que si Juana Rivas, condemnada a dos anys i sis mesos de presó per la sostracció dels seus dos fills menors, entra a la presó definitivament, serà "un escàndol per al moviment feminista" i "una molt mala notícia per a la democràcia".

"Crec que si Juana Rivas ingressa a la presó definitivament, no solament serà un escàndol per a les dones, per al moviment feminista, sinó una molt mala notícia per a la democràcia, perquè estarem enviant un missatge a moltes dones que protegir els fills i a si mateixes pot eixir-los molt car", ha detallat Montero en declaracions als mitjans abans de participar en un dels cursos d'estiu de la Complutense, a El Escorial, sobre "Valors democràtics, igualtat i universitat".

Així s'ha pronunciat després que la setmana passada se sabera que Rivas haurà d'ingressar de nou en el Centre d'Inserció Social (CIS) Matilde Cantos de Granada, després que el jutjat estimara parcialment el recurs de la Fiscalia contra la concessió del tercer grau que des del passat 15 de juny li ha permés complir condemna en el seu domicili amb control telemàtic.

Per a la ministra, és important que totes les institucions facen una "reflexió" sobre la importància de demostrar que actuen "per a protegir els drets de totes les dones".

Per part del seu ministeri, Montero ha volgut traslladar a totes les dones d'Espanya que "no estan soles" i, especialment, s'ha dirigit a Juana Rivas i a Irune Costumero, mare d'una xiqueta a la qual la Diputació biscaïna va retirar la custòdia en considerar que "la manipulava contra el pare". Costumero va al·legar que se li havia aplicat la síndrome d'alteració parental (SAP), que ara està prohibida per llei.

"Que sàpia Juana, que sàpia Irune Costumero que no estan soles, que farem tot el que estiga a les nostres mans per a garantir que les lleis i les polítiques públiques asseguren que els drets de les dones no són vulnerats", ha subratllat.

Amenaça gravíssima a la llei de l'avortament

D'altra banda, sobre la informació publicada per El País sobre la possibilitat que el Tribunal Constitucional reactive la deliberació sobre la llei de l'avortament, Montero ha dit que és una "amenaça gravíssima de reculada en un dret bàsic com és la interrupció de l'embaràs".

"Crec que en altres èpoques, en el passat, alguns òrgans constitucionals, alguns poders s'han pogut permetre jugar un paper reaccionari i qüestionar els avanços legislatius en els drets de les dones. Ha passat amb el dret a l'avortament, el divorci i el matrimoni igualitari", ha assenyalat.

Si bé, ha puntualitzat que l'any 2021, tots els poders de l'Estat, tots els òrgans constitucionals han de "tindre molt clar que la llei respon a la voluntat popular" i que la seua funció "mai pot ser destruir drets", sinó "garantir els drets de totes les persones, particularment els de les dones que des de fa segles veuen els seus drets vulnerats".

També et pot interessar

stats