Juana Rivas: “Continuaré lluitant”

Associacions contra la violència de gènere posen en marxa una campanya en change.org per a demanar l'indult per a la mare granadina.

Juana Rivas en una imatge d'arxiu quan es va iniciar el juí
Juana Rivas en una imatge d'arxiu quan es va iniciar el juí / EFE

Juana Rivas ha confirmat que recorrerà contra la sentència que l'ha condemnada a cinc anys de presó i sis més sense la pàtria potestat dels seus fills per un delicte de sostracció de menors, i ha assegurat que continuarà lluitant: “Ho aconseguirem, és un pas més per a aconseguir-ho”. El jutjat penal 1 de Granada la va considerar responsable de dos delictes de sostracció de menors després que l'estiu passat estiguera un mes en parador desconegut i incomplint la resolució judicial que l’obligava a lliurar-los al pare, a qui ella acusava de maltractaments. A banda de la pena de presó, el tribunal l’ha condemnada a indemnitzar amb 30.000 euros l'exparella, Francesco Arcuri. 

Les associacions il·licitanes contra la violència de gènere (AIVIG) han posat en marxa, en col·laboració amb altres organitzacions com Alma i Amar, una campanya de recollida de signatures en la plataforma change.org perquè el govern de Pedro Sánchez (PSOE) i la ministra de Justícia, Dolores Delgado, concedisquen l'indult a Rivas. Els promotors asseguren que la sentència que condemna la mare granadina és un retrocés legal i jurídic, i critiquen que el jutge haja ignorat la denúncia per maltractament que va interposar fa dos anys, encara pendent de resolució. La iniciativa ja havia arribat a 134.900 signatures durant el matí del dissabte 28 de juliol.     

    

També et pot interessar

stats