La Intervenció qüestiona 67.504 € de les subvencions rebudes per les empreses de Francis Puig, el 10% del total

L'informe de l'organisme de la Generalitat, demanat per la Fiscalia, qüestiona la inclusió de factures de carburant o càrrecs fora de termini per a justificar les ajudes

El germà del president de la Generalitat, Francis Puig, a la Ciutat de la Justícia de València, en una imatge d'arxiu
El germà del president de la Generalitat, Francis Puig, a la Ciutat de la Justícia de València, en una imatge d'arxiu / Rober Solsona / Europa Press

Francis Puig, el germà del cap del Consell en funcions, Ximo Puig, i els germans Adell Bover, socis en diverses empreses de comunicació, van cobrar indegudament 67.504 euros públics, el 10% de les subvencions rebudes per la Generalitat entre el 2015 i 2018. Així ho conclou un informe que la Intervenció de la Generalitat al jutjat d'instrucció número 4 de València, que investiga la concessió d'aquestes ajudes.

El document qüestiona la inclusió, com a despeses empresarials subvencionables, de factures de carburant o per lloguers fora de termini, entre altres. La Fiscalia va demanar l'anàlisi fa un any, a fi de determinar si les quantitats presumptament irregulars podrien determinar l'existència delicte de frau de subvencions per part dels processaments, a partir de la quantificació del supòsit il·lícit.

Els especialistes que l'han elaborat indiquen que no s'ha valorat si les despeses argumentades per les empreses són o no reals (per la falta de mitjans per a fer-ho) ni tampoc si van poder ser duplicades amb subvencions d'altres regions. El jutjat ha sol·licitat un altre informe a la Intervenció de la Generalitat de Catalunya.

La investigació judicial va nàixer d'una querella presentada pel PP i se centra en les subvencions rebudes per diverses empreses participades pel germà de Ximo Puig des de la Generalitat i els governs de Catalunya i Aragó. Les ajudes investigades competeixen el foment del valencià i l'ocupació jove, l'edició de mitjans informatius digitals en català i aranés, i ajudes Leader per al desenvolupament local.

També et pot interessar

stats