Insten al Defensor del Poble que recórrega al Constitucional contra el tractament de dades per part dels partits

Juristes i quatre organitzacions de defensa dels drets digitals presenten una sol·licitud en què demanen un recurs d’inconstitucionalitat.

Un grup de juristes i quatre organitzacions de defensa dels drets digitals han presentat la sol·licitud al Defensor del Poble
Un grup de juristes i quatre organitzacions de defensa dels drets digitals han presentat la sol·licitud al Defensor del Poble

Un grup de juristes i quatre organitzacions de defensa dels drets digitals han demanat aquest dilluns al Defensor del Poble que interpose un recurs d’inconstitucionalitat en el Tribunal Constitucional contra la Llei de protecció de dades, que permet el tractament de dades personals que els partits polítics hagen obtingut en webs i xarxes socials.

La Plataforma per a la Defensa de la Llibertat d’Informació (PDLI), que dona suport a la petició, ha destacat que aquesta norma incorpora un article 58 bis en la Llei electoral sobre l’ús de tecnologies i Internet amb finalitats de propaganda electoral.

Segons aquest article, els “partits polítics, coalicions i agrupacions electorals podran utilitzar dades personals obtingudes en pàgines web i altres fonts d’accés públic per a la realització d’activitats polítiques durant el període electoral”. A més, preveu que “l’enviament de propaganda electoral per mitjans electrònics o sistemes de missatgeria i la contractació de propaganda electoral en xarxes socials o mitjans equivalents no tindran la consideració d’activitat o comunicació comercial”.

“En una llei que pretén protegir les dades personals s’incorpora una reforma que fa tot el contrari, que permet elaborar perfils sobre la base d’opinions polítiques”, segons ha denunciat José Luis Piñar, exdirector de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, que dona suport a la sol·licitud.

També et pot interessar

stats