Iniciativa del Poble Valencià celebra el sisé congrés amb la mirada posada en el pròxim cicle electoral

El partit ecosocialista, membre de la coalició Compromís, elegeix portaveus i membres de la mesa nacional

Imatge del sisé congrés d'Iniciativa del Poble València
Imatge del sisé congrés d'Iniciativa del Poble València / Iniciativa del Poble Valencià

Iniciativa del Poble Valencià celebra aquest dissabte al Palau de Congressos de València el sisé congrés de la formació, membre de la coalició Compromís, sota el lema “Construir màtria”. El conclave, que va haver de ser ajornat un mes per la situació epidemiològica, busca renovar els objectius estratègics amb el debat i l'aprovació d’una nova ponència política.

El partit ecosocialista també elegirà les persones portaveus i membres de la mesa nacional. Durant els mesos previs a aquesta jornada, que s’inicia a les 10 hores i finalitzarà a les 19 hores, la formació ha organitzat una sèrie d’actes oberts a la ciutadania. 

Lema del sisé congrés d'Iniciativa del Poble Valencià
Lema del sisé congrés d'Iniciativa del Poble Valencià / Iniciativa del Poble Valencià

El més destacable ha sigut el debat “Unes altres polítiques”, en què va participar la vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, que recentment ha anunciat que “aquesta primavera” iniciarà un procés d’”escolta activa” per a llançar el seu projecte polític. 

Pel que fa al projecte de Díaz, la vicepresidenta del Consell i líder d’Iniciativa, Mónica Oltra, ha remarcat que la primavera és un “moment bonic de l’any” per a intentar tancar la bretxa “més enllà d’allò que s’entén per interessos de partit i situar les persones en el centre de la política”. 

Aquest conclave també serà el primer en què hi participarà un corrent intern oficial, Més Iniciativa, +Compromís, que va ser aprovat per la mesa nacional el passat mes de juny. 

També et pot interessar

stats