La imputació d’Oltra sacseja l'actualitat política

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat valorarà aquest divendres la decisió judicial

Mónica Oltra arriba al ple del Consell amb els consellers de Compromís
Mónica Oltra arriba al ple del Consell amb els consellers de Compromís / Manuel Bruque

La imputació de la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha sacsejat la política valenciana. El Tribunal Superior de la Comunitat Valenciana l'ha citada com a investigada el 6 de juliol perquè creu que hi ha indicis contra ella per un presumpte encobriment dels abusos a una menor tutelada, un cas pel qual van condemnar el seu exmarit.

La vicepresidenta ha decidit esperar a aquest divendres per a pronunciar-s'hi. Aprofitarà la roda de premsa posterior al ple del Consell.

Compromís ha tancat files amb la seua líder, mentre que els altres dos socis del Botànic mantenen un perfil baix, tot el contrari que l'oposició, que augmenta la pressió sobre el president Ximo Puig perquè destituïsca Oltra.

El cap del Consell s’ha limitat a manifestar que respecta les decisions judicials. "Respecte la justícia i els seus procediments", ha dit minuts després de conéixer-se la imputació.

Quan li han preguntat per si creu que afecta l'estabilitat del govern valencià, ha assenyalat que "en absolut" i ha subratllat que la Comunitat Valenciana ha "passat d'una mala reputació a un moment positiu quant a la reputació".

Puig ha tornat a parlar hores després sobre aquest tema en un acte. I a la pregunta de si deixarà que Oltra prenga una decisió o actuarà, tal com demana l'oposició, Puig s'ha mostrat contundent. "Sí que em puc sentir interpel·lat, que sempre que passa alguna qüestió d'aquestes característiques em sent interpel·lat. Per qui no em sent interpel·lat és per aquells que mai han complit ni el seu codi ètic", ha afegit. El president del Consell ha emfatitzat que s'abordarà el tema en termes polítics amb "serenitat i tranquil·litat".

Els tres partits de l'oposició política valenciana han demanat aquest dijous l'eixida de la vicepresidenta. El president del PP de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha lamentat que hui Oltra continue tenint la responsabilitat de tutelar els menors a la Comunitat Valenciana.

La portaveu de Ciutadans en les Corts, Ruth Merino, ha demanat a Puig que destituïsca Oltra, "per la dignitat i exemplaritat que a ella li falta". 

Per la seua banda, Vox tampoc no ha tardat a pronunciar-s'hi i ha insistit a reclamar que Oltra deixe el seu càrrec públic. "Ja no volem res de la vicepresidenta, el que exigim a Puig és el cessament immediat d’Oltra", advertia la síndica d’aquesta formació, Ana Vega. 

També et pot interessar

stats