Illueca i Lima seran candidats a la Generalitat i l’Ajuntament de València, respectivament

La militància de Podem els ha ratificat en el procés de primàries que finalitzat aquesta matinada

Héctor Illueca i Pilar Lima, candidats a la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de València, respectivament
Héctor Illueca i Pilar Lima, candidats a la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de València, respectivament / À Punt NTC

El vicepresident segon del Consell, Héctor Illueca, i la síndica d'Unides Podem en les Corts, Pilar Lima, seran definitivament els candidats de Podem a la Presidència de la Generalitat i l'Alcaldia de València, respectivament. La militància de la formació els ha ratificat en el procés de primàries que finalitzat aquesta matinada.

Ambdós havien anunciat ja la seua intenció de presentar-se a les primàries de la formació, però ara les seues candidatures —les úniques presentades a aquests càrrecs— han sigut ratificades en les primàries que ha celebrat la formació i que han conclòs la mitjanit de dijous. Illueca ha obtingut 3.272 vots, un 48% més de suports que el seu predecessor, Rubén Martínez Dalmau, segons ha informat la formació morada.

La resta de candidats i candidates triades en les primàries acompanyaven Illueca en la seua candidatura. Així, en els primers llocs d'Alacant se situen María Teresa Pérez, portaveu de Podem i directora de l'Institut de la Joventut (Injuve); Alejandro Aguilar, actual secretari autonòmic d'habitatge, i Lidia Montero, secretària de polítiques públiques de Podem.

A Castelló encapçalaran la candidatura Marisa Saavedra, actual diputada d'Unides Podem al Congrés, i Irene Gómez, diputada a les Corts. I a València acompanyaran a Illueca, Carmen Collado, directora general de la Inspecció de Treball en el ministeri de Yolanda Díaz, i Carles Fons, secretari d'organització de Podem.

La formació també ha triat en primàries algunes de les candidatures municipals, un procés que es veurà complementat en els pròxims mesos amb una altra ronda de confecció de candidatures.

D’aquesta manera, a València ha sigut triada per a optar a l'alcaldia Pilar Lima, mentre que a Alacant repeteix Xavi López, actual regidor en el consistori de la ciutat. A Elx serà Moisés García el candidat de Podem a l'alcaldia, i a Castelló de la Plana ha sigut triada l'actual portaveu morada a la ciutat, Marisol Barceló.

Des de Podem han destacat que, a diferència de processos anteriors, en aquestes primàries ha prevalgut l'acord, tant en la confecció de les candidatures com en la proposta de caps de llista, sent una excepció els municipis en els quals s'ha presentat més d'una candidatura. 

També et pot interessar

stats