Igualtat atén les dones prostituïdes com a víctimes de violència masclista sense que presenten denúncia

Mónica Oltra remarca que la conselleria que dirigeix té el focus posat "ja fa temps" en recuperar "la vida aquestes dones"

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra
La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra / À Punt NTC

El Consell planta cara a la prostitució des de diversos fronts. La Generalitat va impulsar a principis d'abril el Fòrum Valencià per l'Abolició de la Prostitució amb el qual pretén "erradicar la prostitució i garantir, defensar i protegir els drets i la llibertat de les dones". I en un sentit semblant, la Conselleria d'Igualtat ha defensat que des de fa temps treballa per a recuperar "la vida" les dones prostituïdes. La consellera Mónica Oltra, de fet, ha assegurat que Igualtat atén aquestes dones com a víctimes de violència masclista sense que presenten denúncia.

Oltra ha fet aquestes declaracions en un acte de la Fiscalia Provincia de València amb motiu del protocol de protecció de les víctimes de tràfic d'éssers humans durant la pandèmia. En aquest context ha assegurat que els Centres 24 hores preparen les dones per a denunciar. També ha recordat que des de 2019 hi ha centres d'atenció especialitzats en víctimes de tràfic de persones que necessiten un lloc d'acollida perquè no siguen localitzades per les xarxes d'explotació i que també facilite la seua inserció i autonomia.

La Generalitat financia tres habitatges tutelats que sumen en total 21 places. I el 2021 s'ha posat en marxa un recurs nou a la província d'Alacant per la gran demanda d'atenció i la necessitat d'allotjaments alternatius per a víctimes de tràfic. Oltra també ha detallat que es col·labora amb Càritas en un programa integral d'atenció a les persones en context de prostitució i víctimes de tràfic a la ciutat de València. La consellera també ha remarcat que la Generalitat ha ampliat les quanties de la renda valenciana d'inclusió per a dones prostituïdes i que es troben en situació d'explotació sexual per a equiparar l'import que reben al salari mínim professional, la qual cosa permet ampliar la prestació en 300 euros al mes. Una ajuda que s'acompanya d'assessorament en diferents àmbits.

També et pot interessar

stats