El govern torna a aprovar la llei de representació paritària

La norma va decaure per la convocatòria d’eleccions i imposarà almenys un 40% de dones en el govern estatal, consells d'administració, òrgans constitucionals i candidatures electorals

La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres
La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres / Zipi (Efe)

El Consell de Ministres ha tornat a aprovar aquest dimarts la llei de representació paritària, que obligarà a una presència d'almenys un 40% de dones en el govern estatal, els consells d'administració de les grans empreses, les candidatures electorals i els òrgans constitucionals. La norma, que actualitza una altra de 2007, s'havia aprovat ja en segona volta i remés al Congrés en la legislatura passada, però va decaure per la convocatòria d'eleccions generals. 

"La meritocràcia sense paritat no és possible", ha remarcat la ministra d'Igualtat, la socialista Ana Redondo, que s'estrena així en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. En aquesta línia, ha destacat que es tracta d'una llei "justa, eficient i ambiciosa". També ha recordat que l'aprovació d'aquesta llei té lloc "en un moment especialment dur, especialment fosc", després dels últims assassinats masclistes, amb cinc dones i una xiqueta mortes en una setmana.

La ministra d'Educació, Formació Professional i Esport, i portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, ha destacat que aquesta és "la primera llei d'aquest govern de coalició" que camina per "la senda clara de drets i d'igualtat". "Amb aquesta llei clarament fem un país més just, un país més igualitari i, per tant, un país millor. Aquest govern saben tots vostés que és un govern feminista", ha insistit.

Representació de les dones

Actualment, la presència de dones en els consells d'administració de les societats cotitzades a Espanya se situa en el 29,3% (357 conselleres d'un total de 1.220), i es limita al 19,6% en el cas de l'alta direcció (excloses altes directives conselleres).

En l'àmbit de l'administració general de l'Estat, els òrgans superiors i directius (per exemple, les secretaries d'Estat, les sotssecretaries i les direccions generals) de cada ministeri hauran d'incorporar també aquest principi de representació equilibrada en els pròxims cinc anys.

També et pot interessar

stats