El govern espanyol espera que Casado estiga disposat a renovar el CGPJ al setembre

El govern espanyol té intenció d’arribar a un acord amb el PP per a renovar els òrgans institucionals després de l'estiu

La ministra portaveu conversa amb els periodistes en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest dimarts
La ministra portaveu conversa amb els periodistes en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest dimarts / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, confia que el líder del Partit Popular (PP), Pablo Casado, reflexione aquest agost i se s'assega al setembre a renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que aquest dimecres fa dos anys i huit mesos que està en funcions.

"Espere que si el senyor Casado té uns dies de descans, puga reflexionar sobre això i torne a l'inici del curs amb la convicció que ha de complir els deures que li imposa la Constitució", segons ha manifestat Rodríguez en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Rodríguez ha insistit que l'objectiu de l’executiu central és arribar a un acord amb el principal partit de l'oposició per a renovar els òrgans constitucionals, com marca la Carta Magna. "Són manaments constitucionals; no ha de ser un desig del senyor Casado, que li abellisca o no renovar-los", ha recalcat la portaveu, al temps que exigia un compromís al principal partit de l'oposició.

El bloqueig del CGPJ ha marcat ja un rècord, però és l’únic òrgan pendent de renovació. També estan en procés com el Defensor del Poble, el Tribunal Constitucional i el Tribunal de Comptes.

També et pot interessar

stats