El CGPJ aprova el nomenament de set nous càrrecs judicials

L'òrgan pren la decisió poc abans que el Congrés debata la reforma impulsada per PSOE i Unides Podem per a llevar-li la competència.

Carlos Lesmes presidint un ple extraordinari del CGPJ
Carlos Lesmes presidint un ple extraordinari del CGPJ / EuropaPress

El ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha aprovat aquest dijous amb ampli consens set nous nomenaments de càrrecs judicials, poc abans que el ple del Congrés debata la reforma impulsada per PSOE i Unides Podem per a llevar-li la competència quan estiga en funcions.

Segons han informat a Efe fonts del CGPJ, els nomenaments dels nous presidents de la sala social del Tribunal Superior de Justícia de les Balears i les audiències provincials de Cantàbria, Granada, Lleó, Navarra, les Balears i Ciudad Real han sigut aprovats amb 18 vots a favor i el vot en blanc dels vocals Álvaro Cuesta, Concepción Sáez i Pilar Sepúlveda, del sector progressista.

L'òrgan de govern dels jutges, que fa ja més de dos anys que està amb el mandat caducat, continua així avant amb la seua decisió de seguir treballant mentre els grups parlamentaris majoritaris no es posen d'acord per a la seua renovació.

Els nous nomenaments es coneixen poques hores abans que el ple del Congrés debata les quatre esmenes a la totalitat presentades per PP, Vox, Ciutadans i JxCat a la proposició de llei del PSOE i Unides Podem que busca precisament evitar que el CGPJ puga prendre aquestes decisions discrecionals estant en funcions.

El CGPJ ha demanat al Congrés que li demane un informe sobre la seua reforma, en considerar que es vulnera la separació de poders, però la cambra ha rebutjat aqueixa possibilitat i ha optat per una tramitació urgent de la proposició de llei impulsada pels grups que fan costat a l'executiu.

El seu objectiu és forçar el PP a seure a negociar la renovació del CGPJ, però aquest grup parlamentari defensarà aquest dijous en el ple la necessitat de reformar el sistema d'elecció dels vocals perquè siguen els mateixos jutges els qui trien la majoria dels membres del Consell, els dotze d'extracció judicial.

També et pot interessar