El govern espanyol aprova una nova línia d'avals de l'ICO per a comprar pis

Aquesta mesura cobrirà fins al 20% del crèdit hipotecari de famílies amb fills a càrrec i joves de fins a 35 anys

Habitatges en construcción, en una imatge d'arxiu
Edificis en construcció, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El Consell de Ministres autoritzarà aquest dimarts la creació d'una línia d'avals de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) que cobrirà fins al 20% del crèdit hipotecari de famílies amb fills a càrrec i joves de fins a 35 anys, al costat d'altres mesures ja anunciades per a impulsar la promoció de més de 60.000 pisos amb els quals ampliar el parc públic.

La nova línia de l'ICO, avançada pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aquest cap de setmana en un míting a Santa Cruz de Tenerife, està destinada a sol·licitants amb ingressos inferiors a 37.800 euros anuals i podria beneficiar unes 50.000 persones, segons el Ministeri de Transports. Fonts del ministeri han avançat que estan analitzant el preu mitjà de l'habitatge per territoris, amb la finalitat "d’establir diferències" en aquesta línia d'avals.

El Consell de Ministres també autoritzarà un nou conveni per a crear una altra línia ICO amb 4.000 milions d'euros dels fons europeus per a finançar actuacions de promoció d'uns 43.000 habitatges de lloguer assequible, a través de la construcció i rehabilitació d'edificis. Aquestes se sumaran a les 50.000 que es mobilitzaran de la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb). 

També donarà el vistiplau al pla per a impulsar 20.000 habitatges en terrenys del Ministeri de Defensa a través de Sepes, la societat pública que s'ha convertit en l'instrument de les polítiques d'habitatge del departament que dirigeix Raquel Sánchez.

També et pot interessar

stats