El govern espanyol anuncia una inversió de 10.000 milions d'euros per a afrontar la despoblació

Pedro Sánchez ha presentat Pobles amb Futur: un pla per a la cohesió i transformació del país, amb 130 mesures per a garantir la igualtat de drets i crear oportunitats

Pedro Sánchez presenta el pla Pobles amb Futur
Pedro Sánchez presenta el pla Pobles amb Futur / Europa Press

El president del govern, Pedro Sánchez, ha presentat aquest dissabte el projecte Pobles amb Futur: un pla per a la cohesió i transformació del país, en el qual ha plantejat la despoblació com un "repte democràtic" i ha apostat per avançar en un procés de transformació "que no deixe a ningú arrere".

Durant l'acte, el cap de l'executiu central ha defensat el món rural i la lluita contra la despoblació per a aconseguir la igualtat de drets i la creació d'oportunitats. Amb el nou pla, l'objectiu és aconseguir una "cohesió territorial" i un impuls a l'activitat econòmica d'aquests llocs.

"La nostra batalla contra la despoblació i pel món rural és sincera, decidida i compromesa fins al final", ha proclamat Sánchez durant la seua intervenció, en la qual ha presentat els eixos d'aquest pla de 130 mesures i que comptarà amb una inversió de 10.000 milions d'euros dels fons europeus.

En el seu discurs, Sánchez ha reconegut l'elevada concentració de persones en entorns urbans i ha posat el focus en les dificultats de la ciutadania del món rural a l'hora d'accedir a certs serveis.

També et pot interessar

stats