El govern declara la Comunitat Valenciana zona greument afectada per les DANA de setembre

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dilluns la declaració que estipula ajudes directes per als perjudicats

Danys provocats per la DANA
Danys provocats per la DANA / Europa Press

El Consell de Ministres en funcions ha aprovat aquest dilluns la declaració de zones greument afectades per alguns incendis del final de l'estiu i per les DANA de principis de setembre en nou comunitats autònomes com la Comunitat Valenciana, pels danys patits en aquests territoris, on van morir huit persones.

Així ho ha anunciat la ministra portaveu del govern en funcions, Isabel Rodríguez en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, on ha precisat que les comunitats afectades per aquestes emergències són, a banda de la Comunitat Valenciana, Andalusia, Aragó, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Catalunya, les Illes Balears, la Comunitat de Madrid i la Regió de Múrcia.

A més, ha traslladat l'acompanyament i condol del govern a les famílies dels morts i als afectats per aquests esdeveniments que han deixat nombrosos danys.

"Lamentablement, al llarg de la legislatura han sigut molts els expedients que hem portat d'aquestes característiques, que del que es tracta és de completar la competència de les comunitats autònomes acompanyant des del govern amb aquestes ajudes a les persones, a les empreses i als ajuntaments que han tingut aquests danys", ha assenyalat.

Així, Rodríguez ha precisat que les ajudes per protecció civil es destinen a pal·liar els danys personals i materials, en habitatges, estris, establiments industrials, mercantils o de servei.

Rodríguez ha lamentat que també són "especialment rellevants" els danys provocats pels incendis i les DANA a l'agricultura, encara que ha recordat que les ajudes en aquest àmbit es gestionen a través del Ministeri d'Agricultura amb les assegurances agràries.

Les ajudes aprovades aquest dilluns comprenen així mateix ajudes directes a persones físiques o jurídiques que han realitzat accions personals o de béns durant les catàstrofes i a les corporacions locals per a la recuperació dels espais municipals que s'han perdut a conseqüència d'aquests incidents.

Rodríguez ha assegurat que el govern ha actuat "amb agilitat" que és un "senyal d'identitat" de la passada legislatura, en la qual ha subratllat que s'han reduït els temps de resposta en aquesta mena d'esdeveniments.

També et pot interessar

stats