El govern espanyol declararà zona greument afectada els municipis valencians que patiren les conseqüències de la DANA de setembre

Isabel Rodríguez ha assegurat que l’acord “estarà damunt de la taula el pròxim dilluns” per a agilitzar aquest tràmit tot el que siga possible

Vinyes anegades / Unió Llauradora i Ramadera
Vinyes anegades / Unió Llauradora i Ramadera

La portaveu del govern espanyol en funcions, Isabel Rodríguez, ha anunciat aquest dissabte que el pròxim Consell de Ministres aprovarà la declaració de zona greument afectada per emergència de protecció civil a totes les zones que van patir els efectes de l'última DANA, la que es va originar durant el primer cap de setmana de setembre. Les precipitacions registrades entre el 2 i el 3 de setembre a la Comunitat Valenciana van deixar registres superiors a 150 l/m² en algunes parts del territori i van afectar especialment les comarques del Baix Maestrat, la Plana Alta, l’Horta i la Ribera.

En concret, l'executiu espanyol contempla aquesta declaració per als territoris més afectats de la Comunitat Valenciana, Andalusia, Aragó, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Catalunya, les Illes Balears, la Comunitat de Madrid i la Regió de Múrcia.

Rodríguez ha destacat l'"agilitat i efectivitat" del govern espanyol per a tramitar aquesta declaració i ha assegurat que "estarà damunt de la taula dilluns que ve" per a donar llum verda "a una ajuda que demanaven part de les comunitats autònomes i els ajuntaments".

La portaveu en funcions, que ha participat aquest dissabte en el XIII ple de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, ha destacat que aquest procés s'ha fet "reduint a un terç" el temps que es tarda a resoldre normalment qüestions com aquesta, "fruit d'allò que s'ha patit en aquests últims quatre anys", en referència a la pandèmia.

Així mateix, ha subratllat que l'executiu espanyol ha multiplicat la dotació de fons públics per a la col·laboració amb les comunitats autònomes i els ajuntaments.

També et pot interessar

stats