González Pons repeteix en la llista del PP per a les eleccions europees, ara en quarta posició

Entre els 35 primers candidats populars també hi figuren les valencianes Marian Cano i Lucía Peral

L'actual vicesecretari d'Acció Institucional del PP, Esteban González Pons, en imatge d'arxiu
L'actual vicesecretari d'acció institucional del PP, Esteban González Pons, en imatge d'arxiu / Agències

L'exeurodiputat valencià i actual vicesecretari d'Acció Institucional del PP, Esteban González Pons, torna a formar part de la candidatura del partit per a les eleccions europees, que tindran lloc el 9 de juny. El Partit Popular ha donat a conéixer este divendres la llista amb els primers 35 integrants que es presentaran als comicis, en la qual també figuren les valencianes Marian Cano —actual presidenta de l’Associació Valenciana d'Empresaris del Calçat— i la diputada en les Corts per Alacant Lucía Peral. Actualment, el PP té 13 eurodiputats i eurodiputades al Parlament Europeu.

González Pons té una dilatada trajectòria política, atés que entre el 2014 i el 2023 va ser eurodiputat. Prèviament, va ser diputat al Congrés (2008-2014) i senador (1993-2003) i va ocupar càrrecs en l'executiva de Mariano Rajoy. El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo va designar recentment González Pons com a director de campanya de les eleccions europees, cosa que ja confirmava que no anava a liderar la candidatura. 

Qui sí que encapçalarà de nou la llista del PP als comicis serà l'exministra de Sanitat i actual eurodiputada Dolors Montserrat. En els comicis de 2019, el llavors president del PP, Pablo Casado, va triar Montserrat com a cap de llista en les europees i cinc anys després Feijóo ha decidit que siga de nou ella la número u de la candidatura del PP. En el pòdium li segueixen la consellera d’Agricultura de la Junta d’Andalusia, Carmen Crespo, i la diputada del grup popular en l'Assemblea de Madrid, Alma Ezcurra. 

En els últims dies, s'han conegut un degoteig de noms que formaran part de la llista del PP a les europees, entre ells el d'Adrián Vázquez, exsecretari general de Ciutadans i encara eurodiputat a Brussel·les per la formació taronja. D'eixa llista formaran part també altres dues eurodiputades de Cs, Susana Solís i Eva Poptcheva.

Tot i que no figura entre els 35 primers candidats, el PP ja ha avançat que el filòsof Fernando Savater tancarà la llista. “És una veu autoritzada i amb una biografia compromesa en la defensa dels valors democràtics”, va manifestar Alberto Núñez Feijóo. No és la primera vegada que el filòsof i escriptor basc forma part d'una llista electoral, encara que ara ho faça en un lloc merament simbòlic. En les generals del 2015, es va presentar al Senat per Unió, Progrés i Democràcia (UPiD), el partit que va impulsar al costat de Rosa Díez, Albert Boadella i Mario Vargas Llosa, entre altres. A l'any següent va intentar aconseguir acta de diputat sota les mateixes sigles competint com a número cinc en la llista de Madrid, que va encapçalar Gorka Maneiro.

També et pot interessar

stats