Feijóo tria González Pons com a director de campanya de les europees i el descarta com a cap de llista

A la llista del PP es podria sumar l'actual eurodiputat de Ciutadans, Adrián Vázquez, que va dimitir del càrrec com a secretari general del partit taronja el passat març

González Pons i Feijóo en un acte
Esteban González Pons i Alberto Núñez Feijóo en un acte de partit / PP

El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha triat l'exeurodiputat valencià i actual vicesecretari d'Institucional, Esteban González Pons, com a director de campanya de les eleccions europees que se celebraran el 9 de juny. La designació com a cap de campanya confirma que no encapçalarà la candidatura del PP per a les europees després que el seu nom haja aparegut en les travesses al costat del de l'actual portaveu del PP en el Parlament Europeu, Dolors Montserrat, que fa cinc anys va ser la número u de la llista del PP seguida de González Pons.

El 7 de maig finalitza el termini per a presentar candidatures als comicis europeus i l'hermetisme del president del PP és màxim. De fet, fonts del seu entorn destaquen que es caracteritza per no revelar els noms "ni al coll de la camisa".

En les files del PP donen per descomptat que també hi haurà fitxatges i cada vegada cobra més força el nom de l'actual eurodiputat de Ciutadans Adrián Vázquez; va dimitir del càrrec com a secretari general del partit taronja el passat 22 de març després de fracassar la negociació conjunta oberta amb el PP per a les eleccions catalanes i europees.

En les eleccions del 26 de maig del 2019, el PSOE va ser la força guanyadora amb 20 escons (32,82% dels vots), mentre que el PP va quedar en segon lloc amb dotze actes (20,13%), sis punts menys que el 2014, quan havien sumat setze eurodiputats. La formació conservadora va aconseguir un nou escó a conseqüència de l'eixida del Regne Unit de la Unió Europea fins als tretze actuals.

González Pons és diputat per València en el Congrés, on ocupa el càrrec de portaveu de la Comissió Mixta d'Assumptes Europeus i és membre de les Comissions de Justícia i Defensa. Des del 2022 és vicepresident del Partit Popular Europeu.

El valencià té una dilatada trajectòria política, atés que entre el 2014 i el 2023 va ser eurodiputat. Prèviament, va ser diputat nacional (2008-2014) i senador (1993-2003) i va ocupar càrrecs en l'Executiva de Mariano Rajoy. De fet, fonts del PP creuen que podria jugar un paper clau en el futur organigrama europeu que isca de les eleccions del 9 de juny.

També et pot interessar

stats