González Pons: “El PP es compromet amb el soterrament de les vies d'Alfafar”

El cap de llista del PP al Congrés per València ha afirmat que aquesta infraestructura és la gran metàfora del poc que importa València al govern central

Esteban González pons visita el pas a ivell ci
Esteban González Pons visita el pas a nivell / PPCV (Europa Press)

El cap de llista del PP al Congrés per València, Esteban González Pons, ha afirmat aquest dimecres que el seu partit “es compromet amb el soterrament de les vies d'Alfafar”, en el pas a nivell de les quals s'han produït diversos accidents mortals en els últims anys. González Pons s'ha pronunciat així durant una visita a Alfafar. Ha assenyalat que aquest pas a nivell és la gran metàfora del poc que ha importat València per al govern central i de “la necessitat que tenim els valencians de recuperar protagonisme a Madrid”.

També ha recordat que hi passen diàriament 4.000 persones i hi ha infraestructures bàsiques a banda i banda de les vies, que des que es reclama el soterrament s'han produït 76 morts i que, només en l'últim any, hi ha hagut tres morts. I malgrat això, critica que “el soterrament segueix sense arribar”.

A més, ha recordat que el PP ha presentat cada any esmenes als pressupostos generals de l'Estat al Congrés per a incloure el soterrament de les vies, “però la majoria del PSOE i Compromís han votat en contra, mentre que han donat suport a altres soterraments, per exemple, a Catalunya”.

Així, ha reiterat que el PP es compromet amb el soterrament de les vies, que divideixen en dues una població de 100.000 persones i que afecten els termes municipals de València, Alfafar, Sedaví i Benetússer. Ha afegit que trenquen completament l'entorn urbà de València.

El també eurodiputat ha assenyalat que el pas a nivell d'Alfafar “mata”, i que al seu partit li agradaria que el compromís que té el PP fora “transversal” i que la resta de partits polítics adoptaren aquest compromís amb ells. Afirma que no volen “estar sols” defensant el soterrament de les vies i que volen que siga un compromís de tots. “A la gent cal donar-li l'oportunitat de viure, i és una vergonya les condicions en què es troba aquest pas a nivell en ple segle XXI”, ha conclòs.

També et pot interessar

stats