La regidora Pilar Bernabé substituirà Gloria Calero en la delegació del govern espanyol

L’exalcaldessa de Sagunt (PSPV) se'n va al Senat, on ocuparà la vacant que ha deixat lliure Josefina Bueno per a incorporar-se a la Conselleria d’Innovació

Pilar Bernabé, fins ara regidora d'Emprenedoria de València, a l'esquerra, i Gloria Calero, delegada del govern a la Comunitat Valenciana
Pilar Bernabé, fins ara regidora d'Emprenedoria de València, a l'esquerra, i Gloria Calero, delegada del govern a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
27 de juny 2022 - 08:44 Actualitzat: 27 de juny 2022 - 21:31

La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, abandonarà el càrrec per a incorporar-se al Senat i Pilar Bernabé, fins ara regidora d'Emprenedoria i quarta tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de València, serà la nova representant de l'executiu estatal.

Calero se'n va al Senat, concretament al lloc que ha quedat vacant després que l’actual consellera d’Innovació, Josefina Bueno, s’incorporara al Consell. Està previst que el Consell de Ministres extraordinari –que se celebrarà aquest dilluns perquè demà dimarts tindrà lloc la cimera de l’OTAN– aprove la destitució de Calero.

Pilar Bernabé, per la seua banda, forma part del grup municipal socialista des de 2011. Va ser cap del gabinet de l'exregidor Joan Calabuig, posteriorment de Sandra Gómez, actual vicealcaldessa i, finalment, va ser regidora. Actualment, és la quarta tinenta d'alcalde, a més de regidora d'Innovació Econòmica, Formació, Esports i Envelliment Actiu.

"És un immens honor ser senadora territorial" Gloria Calero - Fins a hui delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana

Arran del canvi de càrrec públic, la fins ara delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana ha afirmat aquest dilluns que és "un immens honor" que el Consell, encapçalat pel president Ximo Puig, haja pensat en ella per a poder representar la Comunitat Valenciana al Senat, ja que s'incorporarà com a senadora territorial.

Calero es pronunciava així en una carta de comiat, en la qual anunciava que cessa aquest dilluns com a delegada del govern perquè dimecres el ple de les Corts la nomenarà senadora territorial.

Calero assegura que la delegació continuarà el seu camí, amb una nova responsable que, "sens dubte, amb el seu bon fer" i amb l'ajuda del personal de la plaça del Temple, seu de la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, continuarà "defensant els interessos de la Comunitat Valenciana".

En la carta de comiat, Calero també ha volgut posar en valor "tots els avanços socials i d'igualtat que s'han aconseguit amb el govern de Pedro Sánchez".

Més de dos anys en el càrrec

Calero va ser designada per a ocupar la delegació del govern a la Comunitat Valenciana al febrer de 2020, i fins aleshores havia sigut alcaldessa de Sagunt. És una persona de l’entorn de confiança de l’exministre valencià José Luis Ábalos, que va abandonar el càrrec el 2021.

Tot i l'exida d’Ábalos de l’esfera pública, la delegada del govern espanyol s’ha mantingut en el càrrec i s’ha guanyat la confiança de Puig, un fet que podria entendre’s com una convivència pacífica al si del partit, propiciada per la direcció, per a mantindre l’estabilitat i evitar picabaralles entre les diferents famílies socialistes. 

"València ha guanyat un espai més"

Per la seua banda, Pilar Bernabé, s'ha mostrat "molt orgullosa i agraïda per l'oportunitat" i ha assegurat que "València ha guanyat un espai més en la delegació del govern de la Comunitat Valenciana". Així s'ha manifestat en declaracions als mitjans, després que aquest matí que es fera pública la notícia.

"Per a mi és una gran notícia i una gran responsabilitat", ha expressat l'encara edil, al mateix temps que s'ha mostrat "molt orgullosa i agraïda per l'oportunitat del Govern d'Espanya per a visibilitzar l'impacte de les polítiques del govern en el territori valencià”.

La meua meta fonamental serà que tots els valencians sàpien l'esforç que està fent el Govern d'Espanya per a millorar la vida de les persones Pilar Bernabé - Futura delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana

En aquest sentit, ha afirmat que la seua meta fonamental serà que tots els valencians sàpien “l'esforç que està fent el Govern d'Espanya per a millorar la vida de les persones i poder igualar i posar per davant a les persones".

Preguntada per si el seu nomenament "obri una nova via de lideratge" enfront de la candidatura a l'alcaldia de València de Gómez, Bernabé ha respost que "el lideratge de la ciutat de València és de Sandra Gómez". "La delegada del govern de la Comunitat Valenciana treballarà i celebrarà les victòries, i, sobretot, la victòria de Sandra Gómez", ha conclòs.

També et pot interessar

stats