La Generalitat perfila un pla estratègic per a impulsar el creixement de la indústria audiovisual valenciana
Mazón diu que la iniciativa s’articularà al voltant de grans centres generadors de negoci com són À Punt i la Ciutat de la Llum
El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha tingut una reunió de treball amb la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, i l'equip directiu de la conselleria, per a ultimar un pla del sector audiovisual valencià que reforce el creixement de la indústria.
El cap de l'executiu valencià ha avançat que l'objectiu del Consell és declarar “estratègic” el sector audiovisual, com ja es va fer amb la indústria aeroespacial, “per a posar en marxa actuacions específiques que incentiven el seu desenvolupament a la Comunitat Valenciana”.
En este sentit, ha explicat que el pla, en el qual participen la Ciutat de la Llum, l'Institut Valencià de Cultura (IVC) i À Punt, incorporarà comissions estratègiques on s'integraran representants de diferents departaments de l'executiu autonòmic i del mateix sector. “La complexitat d'esta indústria que agrupa el sector públic i privat amb innombrables actors exigeix un pla comú que marque el rumb cap a la consolidació del sector com a referent internacional per al rodatge i producció de tota mena de productes audiovisuals”, ha destacat Mazón.
Així mateix, ha subratllat que la iniciativa del Consell suposarà “l'enlairament definitiu d'un sector clau per a l’economia”, que s'articula al voltant de grans centres generadors de negoci com són À Punt i la Ciutat de la Llum, i ajudarà la indústria a determinar a quins mercats dirigir-se d'una forma més eficaç.
En este sentit, ha insistit en la necessitat d'activar un programa de mesures capaces d'estimular un sector amb gran potencial, que a la Comunitat Valenciana compta amb 766 empreses, segons les últimes dades oferides per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que es corresponen amb l'exercici 2022.
Per a impulsar el seu creixement, Mazón ha remarcat les possibilitats que ofereix la Ciutat de la Llum. L’objectiu és reduir la bretxa existent amb Madrid i Catalunya, que van albergar 124 i 90 rodatges respectivament, enfront dels 32 de la Comunitat Valenciana el 2021, segons dades de l'Institut de la Cinematografia i Arts Audiovisuals (ICAA).
Així, ha manifestat que per a millorar estes xifres, el Consell assegura que ha treballat en els últims mesos amb els operadors internacionals interessats a rodar al territori valencià, els quals demanen una indústria auxiliar més potent, més simplificació administrativa en la concessió de permisos i, en general, una millora tant de les infraestructures com dels allotjaments disponibles per als equips tècnics desplaçats.