La Generalitat de Catalunya organitzarà el Premi Guillem Agulló després que PP i Vox l'eliminaren

El guardó a persones i col·lectius que han destacat en la lluita antiracista s'entregarà el pròxim 21 de juny

L'acte en memòria de Guillem Agulló
Acte en memòria de Guillem Agulló en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Generalitat de Catalunya ha aprovat este dimarts el decret que farà possible que, a partir d'ara, s'organitze el Premi Guillem Agulló i Salvador a persones i col·lectius que han destacat en la lluita antiracista. Les Corts van impulsar el guardó el 2016 a partir d'una declaració institucional subscrita per unanimitat, moment en què Vox no tenia representació a la cambra.

El Parlament valencià va acordar eliminar este premi el març passat gràcies a la majoria del PP i Vox i a proposta d'aquest últim grup, al·legant que el nom del reconeixement "va ser una decisió unilateral" de l'expresident de les Corts Enric Morera.

La portaveu del govern català, Patrícia Plaja, ha explicat que la Generalitat de Catalunya assumeix l'organització del premi fins que les institucions valencianes decidisquen recuperar-lo. Esta mesura la van prendre d'acord amb la família Agulló i els impulsors del premi.

El jurat de la nova edició del premi el formaran Morera, els pares de Guillem Agulló, el periodista i exdiputat de la CUP David Fernández, la historiadora Anna Sallés, la professora de la Universitat de Lleida Özgur Günes Öztürk i el director general per a la Promoció i Defensa dels Drets Humans de la Generalitat de Catalunya, Adam Majó.

El president en funcions de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, han signat el decret que estableix l'atorgament del premi, que s'entregarà el 21 de juny, i que en pròximes edicions es farà a l'abril, tal com fins ara.

També et pot interessar

stats