La família de Guillem Agulló emmarca la retirada del premi de les Corts en "una estratègia d'eliminació de l'enemic polític"

“No haguérem acceptat un premi de mans de Vox, és la ideologia que alimentà ideològicament la mort de Guillem”, ha remarcat el pare del jove antifeixista assassinat per un neonazi fa 31 anys

Guillem Agulló pare es pronuncia sobre la retirada del guardó de les Corts / À Punt NTC

La família de Guillem Agulló emmarca la retirada del premi de les Corts amb el seu nom en "una estratègia d'eliminació de l'enemic polític". El guardó, eliminat amb la majoria al parlament valencià del PP i Vox al parlament valencià, a instàncies del segon, premiava persones significades contra el feixisme i els delictes d'odi des del 2017.

Guillem Agulló pare ha remarcat que "no haguérem acceptat un premi de mans de Vox, és la ideologia que alimentà ideològicament la mort de Guillem". El fill va ser assassinat per un neonazi fa 31 anys a Montanejos (Alt Millars), l'autor del crim a penes va complir 4 anys de presó. Des d'aquell moment Guillem es va convertir en un símbol de l'esquerra antifeixista.

Els familiars s'esperaven aquesta decisió i consideren que ha sigut un descans. El pare critica que s'han fet servir "50.000 arguments que no se sostenen ni s'expliquen, però tenien ganes de llevar-li al premi el nom".

Guillem Agulló pare ha emfasitzat que "prompte hi haurà una manifestació massiva que demostre que els valencians som antifeixistes".

També et pot interessar

stats